HÍREK

2022. 08.
Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti műhelye a Szigeten
Minden nap 11-19 óráig várunk minden látogatót az Xs Land -en. 
 
Arcfestés, party-ékszer készítés, fülbevalók, ékszerek hulladék DVD-ből, pólófestés, mandala színezés minden nap!

 

Támogatóink:

Apa+én

Festival Catering

2022. 06.

A héten zajlik a Breaking Barriers and building bridges (B4) nemzetközi ERASMUS+ pályázat nemzetközi találkozója Sevillában.

2022. 06.

Megnyitottuk Karantén Kiállításunkat ünnepélyesen 2022.05.27-én a Zuglói Civil Házban.

A kiállításon szereplő alkotások a vírus miatti bezártság idején készültek, így hűen tükrözik az akkori hangulatot.

A megnyitón Bege Nóra művészetterapeuta és fotográfus vezette végig a résztvevőket és a látogatókat a tárlaton beszélve a képek létrejöttéről, az érzésekről, amit kifejez egy-egy alkotás.

A kiállítás megtekinthető június 20-ig minden hétköznap 9-20 óráig.

2022. 06.

Június 29.-én vett részt az Alapítvány a “Breaking barriers and building bridges (B4)” (2020-1-ES01-KA204-081996) – Hidakat építünk és lebontjuk az akadályokat. Erasmus+ projekt konferenciáján Sevillában.

A Down Alapítvány 2020 októberétől vesz részt a projektben, amelynek célja az aktív állampolgársággal kapcsolatos tudatosság, képességek fejlesztése, továbbá a társadalmi szerepvállalási készségek megerősítése értelmileg sérült fiatal felnőttek körében. A projektben 5 ország működik együtt: Spanyolország, Csehország, Horvátország, Olaszország és Magyarország.

2022. 06.

Agora HUB irodaházban rendezett kiállításunk megnyitója alkalmából workshopot rendeztünk. Az irodaházak közötti szabad téren az arra járó dolgozók leülhettek egy kis időre, és részt vehettek a Down-szindrómás emberek mindennapi tevékenységébe. Kulcstartót készítéhettek, ajtódíszt festhettek, sőt, Fida Kahlo stílusú karkötőket is készíthettek maguknak. Közben vidám hangulatú kirakodóvásáron vehették meg a foglalkoztató műhelyeinkben készített termékeket.

2022. 06.

A Down Alapítvány az EMMI és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Szülő2022 pályázatán nyert támogatás segítségével idén újra megrendezi a sorstársi mentorszülő képzését.

Helyszín: Jánoshalma, Baráti Missziós Centrum
Időpont: 2022. augusztus 11. csütörtök délutántól (az első étkezés a vacsora) augusztus 14. vasárnap ebédig

2022. 06.

Idén végre megtarthattuk szokásos gyereknapi programunkat.

A napot egy szuper sétahajókázással kezdtük,  ezután kikötöttünk a Margit-szigeten, ahol a gyermekek részt vehettek csoportos foglalkozáson, vagy lefoglalhatták magukat az általunk hozott játékszerekkel. Volt lehetőség Bringóhintózásra, nagy beszélgetésekre, kikapcsolódásra.

Ezúttal is köszönjük, hogy ennyien eljöttetek, nagyszerű élmény volt.

Szeretnénk megköszönni a Legenda kapitányának, Hudacsek Miklósnak, hogy ismét hajókázhattunk.

2022. 06.

A Magyar Posta Zrt. 2022. júniusában három alkalommal, a cég dolgozóinak és családjaiknak nagy családi rendezvényt tarott az ország három régiójában. Keleten Debrecenben, a központi részen Domonyvölgyben és nyugaton Veszprémben. Számos programmal, játékkal és piknik kosarakkal várták a kicsiket és a nagyokat.

A rendezvénysorozaton több alapítvány is képviselte magát. A Down Alapítvány egy kiállítással a Fotóterápiás Művészeti Műhelyének képeiből és Janzsó Cili zumba foglalkozásaival. Cili napi három alkalommal tartott táncos mozgást az érdeklődőknek.

2022. 06.

A Down Alapítvány idén is számos nyári táborral készül az érdeklődőknek. Táboraink 5 napos napközis táborok, melyekre bárki jelentkezhet, csaldban élők, iskolások, más szervezetekhez tartozók. Elsősorban enyhe-, és középsúlyos értelmi fogyatékos fiataloknak, felnőtteknek ajánljuk (14-99 éves korig).

2022. 05.

Hosszabb kihagyás után, idén végre újra korlátozások nélkül került megrendezésre az Adria Inclusive Games elnevezésű sportesemény, Olaszországban, Lignanoban. A programon a #IDOSPORT pályázat litván és olasz résztvevőivel együtt mi is jelen voltunk. A május 5-től 8-ig tartó rendezvény sorozaton rengeteg sportágban próbálhattuk ki magunkat, hogy pár példát említsek, kosárlabda, tenisz, judo, karate, strandfoci, gyeplabda, íjászat és még a motorsportba is bele kóstolhattunk. A hangulat nagyon jó volt, a srácok remekül érezték magukat, a programok változatosak voltak.

Pages