Rólunk írták

A Meglepetes.hu honlapján interjút olvashat alapítványunk egyik ügyfelével Szandival és nővérével, Brigittával.
Szeged 365.hu: “Ha a társadalmi elfogadásban fejlődünk, minden esélyük meglesz egy teljesebb életre” – ma van a Down-szindróma világnapja, exkluzív interjú Száraz Ferenccel, aki dalt is készített a világnap alkalmából.
10 fontos tényt olvashat a Nők Lapja cikkében, a Down-szindróma Világnapjához kapcsolódva.
Csalad.hu: "Minden gyermeknek, így a fogyatékossággal élőnek is szüksége van arra, hogy szerető családban nőjön fel – vallja Weeber Tiborné.
A Dívány.hu oldal cikkében olvashat a down-szindrómát övező tévhitekről, a beilleszkedés lehetőségeiről és arról is, mit kaphat a többségi társadalom az inklúziótól. Interjú Magyari Tímeával.
Az nlc.hu honlap Család rovatának írása egy Down-szindrómás baba örökbefogadásáról szól.
Interjú Dr. Gruiz Katalinnal, a Down Alapítvány elnökével arról, hogyan látja a Down-szindrómás emberek helyzetét ma Magyarországon.
A Coloré.hu cikke Lugosi Dórival, akinek második gyermeke Down-szindrómás babaként látta meg a napvilágot. Az interjúban mesélt mindennapos vívódásairól, a Down-szindrómás gyermekek hazai korai fejlesztési lehetőségeiről is.
Mások-e a lehetőségei egy ma születő Down-szindrómás kisbabának, mint sok-sok évvel ezelőtt – ezzel a kérdéssel is foglalkozik a Nők Lapja 2021/12. számában megjelent cikk, melyben Dr. Gruiz Katalinnal készítettek interjút.
A Kossuth Rádió, Vendég a háznál című magazin műsora alapítványunk kézműves táborában járt, július 20-án.
Steinbach Évával beszélgettek, a Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálat vezetőjével az örökbefogadások menetéről és többek között arról is, hogyan lehetnek elfogadóbbak az emberek a Down-szindrómával élő embertársaikkal.

Gerdán Hanga Borókának, a Semmelweis Egyetem, orvostudományi kar hallgatójának a beszámolója, aki a "Kommunikáció a fogyatékossággal élőkkel" egyetemi tantárgy keretén belül töltött időt a Down Alapítványnál.
"Az alkotók, akik különleges nézőpontból mutatják a külvilágot" - címmel olvasható az Index.hu cikke, amely az alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének, 2022. július 1-től az Agora HUB aulájában látható kiállítására invitál.
A 24.hu „Semmit nem jelent, hogy nehezen nyögi ki. Ott van minden belül” című riportja a Down Alapítvány Oroszlán utcai lakóotthonának mindennapjaiba ad betekintést.
Zsuzsi édesanyja a Zágrábi Gondozóháznak írta dicsérő szavait.
2019. április 4-én (csütörtökön) 17 órakor nyílt a Művészet az emberért című kiállítás az ELTE TÁTK szociális munka tanszékén, ahol a Down Alapítvány fotóterápiás műhelye a Frida Kahlo projekt képeivel szerepel.

A kiállítás megnyitójáról több riport is látható, hallható volt.

A Meglepetés c. magazinban megjelent Ványik Dóra cikke, melyben bemutatja két Down-szindrómás pár történetét. Az egyik pár Cili és Marci, akik a Down Alapítvány ügyfelei.

Meglepetés_Cili és Marci_2019.02.14.pdf
Az EDSA hírlevelében megjelent a Down Alapítvány bemutatkozása.
Joe édesanyja a Gondozóház facebook oldalán osztotta meg gondolatait.
Bekerültünk a hot! valóságba! Keress bennünket a hot! Magazin, 2017/13 Március 30 Április 5. számában!
Hot! Magazin
Cili és Márton
Csongor édesanyja levelet írt Kutasi Éva Csilla vezető gondozó számára, melyben megköszöni hogy az Alapítvány szolgáltatásainak segítségével fia teljes és boldog életet élhet.
Édesanyja akaraterejének köszönheti a most tíz hónapos Balázs, hogy világra jöhetett. A kisfiúról 12. hetes magzati korában az orvosok vérvizsgálatot követően mondták ki, Down-szindrómás. Édesanyját, Emesét több orvos próbálta rávenni, vetesse el a gyermeket.