Hírek

Az M1 Esély 2023.12.02-i adásában riportot láthattak a Down Alapítvány Gondozóházának műhelyében alkalmazott új kézműves technikáról és a műhelyben készülő karácsonyi termékekről. A műhelyben többféle kézműves technikával dolgoznak alapítványunk ügyfelei. Készülnek többek között fa és papír termékek, és újdonság, hogy most már nemezből is készülnek itt szebbnél szebb termékek. Karácsonyra például nemez hóember is készül a számos egyéb dísztárgy mellett.

Fergeteges hangulatot varázsoltak a Zuglói Civil Ház színpadára a Zorall Együttes zenészei, alapítványunk Mikulás Ünnepségén, december 1-én. A helyszínre alapítványunk több intézményéből érkeztek az ügyfelek, akiket a koncert előtt finom falatok is vártak. A büfé édes-sós aprósüteményeit a Fornetti, az üdítőt a Gramex biztosította, akik  támogatására minden évben számíthatunk. A színpadon egymás után csendültek fel a jobbnál jobb dalok.

Az Rtl Klub Sztárbox című műsorának élő adásán szurkolhattak ügyfeleink, december 3-án Kovács „Koko” István meghívására, a csatorna hozzájárulásával. Kovács „Koko” István az egyik ügyfelünket is megajándékozta, akiről tudta, hogy gyűjti a baseball-sapkákat.  Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó igazi sapka-különlegességekkel lepte meg.

Szabó Alexandra csoportjában az 5., Pátkai Andrea csoportjában szintén az 5., míg Miklósics Péter a 6. helyen végzett a csoportjában a budapesti 26. WKF Karate Világbajnokságon. Az október 24. és 29-e között a Papp László Sportarénában rendezett eseményen népes magyar para-karatés csapat vett részt. Három fogyatékossági ágban és négy kategóriában mérték össze a tudásukat a versenyzők.

Élni TELJESEN Jó! címmel tartottak országos életvédelmi napot Székesfehérvár belvárosában, november 18-án. Az MKPK Családügyi Bizottságának támogatásával, a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében rendezett eseményen neves előadók részvételével kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok várták az érdeklődőket. Alapítványunkat Steinbach Éva képviselte a rendezvényen.

Sok érmet szereztek alapítványunk sportolói az évadzáró MSOSZ Országos Tenisz Versenyen, a budapesti Golden Ace & Sport Tennis Club-ban, november 16-án. A megmérettetésen 8 egyesület 72 sportolója fogott ütőt a kezébe. Alapítványunk ügyfelei közül húszan indultak a versenyen és kiváló szereplésük számos dobogós helyet hozott.

Alapítványunk idén is csatlakozik az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához. November 17 és 19-e között Budapesten, az Erdőkerülő úti Aldiban megtaláltok bennünket. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében november 17-től november 19-ig kerül sor az év legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójára. Az ország 153 településén 356 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat.

Két arany és egy ezüstérmet hoztak el alapítványunk ügyfelei a november 14-én tartott megmérettetésről, amelyen 6 csapat 19 párosa gurított a budapesti Pool Harbour Centerben. Alapítványunk három intézményéből öt ügyfél indult a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a SOFI Életjel Alapítvány közös szervezésű eseményén.

A versennyel az idén eltávozott elnökségi tagukra, a Családi Program néhai vezetőjére, a sportág nagy barátjára emlékeztek. A megnyitón tiszteletét tette Lengyel Lajos MSOSZ elnök és Máté-Schwarcz Gergely MSOSZ sportigazgató is.

Az EffekTeam Közösség. Hatás. Jövő címmel tartott konferenciát október 5-én a fővárosban, amely fókuszában a fenntarthatóság kérdése állt. Az eseményen szó volt a fenntarthatóság és a jövő kapcsolatáról, és arról is, hogy milyen trendek befolyásolják majd a jövőben a cégek működését.

1997 óta számít világnapnak a Szociális Munka Napja. A világnapi státusz elősegíti, hogy a szociális ágazatban dolgozók munkája nagyobb elismerést és megbecsülést kapjon.

Dr. Gruiz Katalin a Down Alapítvány elnökének köszöntője: