HÍREK

2021. 07.

Fotóterápiás művészeti műhelyünk kis csapatával jártunk a kilátókban, sokat fotóztunk, kiállítást látogattunk, bográcoztunk, és nagyon sokat túráztunk. Meglátogattuk a Zsivány sziklákat, jól el is fáradtunk. Jól esett utána a grill kolbász. 

2021. 07.

2020. év végén a Corteva AgriscienceTM megkereste Alapítványunkat azzal a jó hírrel, hogy cégen belül meghirdettek egy támogatási lehetőséget, amelyen 5000 dollárt nyertek a Down Alapítványnak. Ezt az összeget még karácsony előtt át tudták adni a Zágrábi utcai Gondozóháznak.

A Corteva AgriscienceTM Down Alapítvány iránti figyelme és elköteleződése a karácsonyi ünnepek elteltével sem múlt el.

2021. 07.

Idén Június 17-én első alkalommal rendeztük meg a Down Alapítvány Egészségnapját, aminek a Rehabilitációs és  Sportcentrum adott helyet. A program célja a Covid és a bezártság után az újbóli találkozás és ismerkedés megteremtése volt a munkatársak számára. A program során lehetőség volt aktív és passzív módon is kikapcsolódni. A délelőtti programok a sportolásról és az intézmények közötti versengésről szólt, a Legfittebb Intézménynek járó vándorkupát a (Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthona) Szalóki Otthon munkatárasai nyerték meg.

2021. 06.

Csodás négy napot töltöttünk a Down Alapítvány nyaralójában Dobogókőn a Fotóterápiás Művészeti Műhely kis csapatával. Volt mit fotózni kirándulás közben, bármerre indultunk gyönyörű hegyvonulatok zölldelltek. Művészeti foglalkozásunkon ezt a panorámát dolgoztuk ki. Borrácsban főztünk ebédet, Pepe volt a főszakács. Este a szalonnasütésünket kicsit megzavarta az eső de sebaj, a jókedvünket nem rontotta el. Júliusban a csapat másik felével táborozunk

2021. 05.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Könnyen érthető kommunikáció – könnyen érthető élet honlap kisközössége online konferenciát szervez, amelyen az egyenlő esélyű hozzáférésen belül kiemelt szerepet kap a könnyen érthető kommunikáció.

2021. 05.

Friderikusz Sándor új Podcast műsorának vendége volt Jásper Éva munkatársunk, aki örökbefogadott Down-szindrómás kisfiáról, Tomiról, az örökbefogadás gondolatáról, az örökbefogadásról és életükről mesélt.

Az Évával készült riport igazán szívmelengető, szeretettel ajánljuk mindenkinek!

https://www.downalapitvany.hu/node/2045

 

 

2021. 05.

A munka ünnepe alkalmából a Valueable Hálózat szociális média kampányt indított #IWantWork címmel.

A kampány keretében arra kértük ügyfeleinket, hogy készítsenek rövid videókat, amelyen dolgoznak vagy épp azt a munkát mutatják be, amit szeretnének végezni vagy épp nem tudják végezni a járvány okozta korlátozások miatt.

A Down Alapítványnál készült videókat az egyes telephelyek, illetve a résztvevők nevére kattintva tudják megtekinteni:

Szalóki Átmeneti Otthon

2021. 05.
Végre elkezdhettük a kontakt foglalkozásokat a Bocskai úti foglalkoztatóban. Leírhatatlan az a boldogság, aktivitás, alkotóenergia, amellyel visszatértünket fogadták az értelmi fogyatékos résztvevők, azt gondolom nem is lehet!
2021. 05.
Fotóterápiás művészeti műhelyünk második folalkozása a Bocskai foglalkoztatóban. Ezen az alkalmon is csodálatosabbnál csodálatosabb alkotások készültek. Nemsokára össze is áll a mi kis saját erdőnk
 
A Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének Erdővédelmi programját az E.oN támogatja.
2021. 04.

A Márga Utcai Támogatott Lakhatási Szolgáltatás lakói sok közös időt töltenek a ház kertjében, szép idő esetén ebéd, vacsora is ott zajlik, bográcsozások, játékok, születésnapi ünnepek tavaszi és nyári helyszíne. Ahhoz, hogy mindez egy kreatív, rendezett, vidám és inspiráló közeg legyen számukra, az Oázis biztosított 100.000 forintot, amit üzleteikben költhetnek el a lakók, valamint 20%-os kedvezményt nyújtó kártyát, ami szintén nagy segítséget nyújt az Alapítványnak abban, hogy a kerti projekteket meg tudja valósítani valamennyi Intézményében.

Oldalak