HÍREK

2022. 05.

Agora Irodaház aulájában kiállítjuk a Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének leghíresebb alkotásait.

A fotókat és a képzőművészeti alkotásokat értelmi fogyatékos résztvevőink készítették.

A kiállítás megnyitó rendezvényére szeretettel várunk mindenkit, amit egy vidám wokrshoppal, kézműves foglalkozással, vásárral, térzenével színesítünk június 8-án 11 órától 14 óráig.

A kiállítás az aulában 2022. 06.01-étől augusztus végéig tekinthető meg munkaidőben.

Információ: Sebestyén Diána +36204631062

 

2022. 05.

Ma utazik ki a Down Alapítvány képviseletében két fiatal ügyfelünk és kísérőik Torinoba, ahol résztvesznek a Breaking Barriers and Building Bridges (B4) Erasmus+ projekt 5 napos workshopján. A projekt célja az értelmi fogyatékos fiatalok társadalmi szerepvállalásának elősegítése.

A workshopot az olasz partner (ONLUS) szervezi. Érkeznek még fiatal felnőttek Spanyolországból, Csehországból és Horvátországból is. Az Alapítványt Aranyos Dávid és Miklósics Péter képviseli, akik hamarosan megérkeznek az olasz városba. Holnaptól indul az izgalmas szakmai program! :)

2022. 05.

Vértes Táborban már többedszer jártunk. Mesebeli tündérvilág az a hely, ez ihletett meg amikor a tábor  programját szerveztük a Fotóterápiás Művészeti Műhely alkotói számára.

Sok éneklés, mese, mozgásos játékok, fotózás, rajz, alkotás, közös tűzrakás, bográcsozás, és persze erdő járás, hosszabb-rövidebb séták, ezzel telt ez a csodás négy nap.

2022. 05.
Szeretettel meghívunk a Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének
Kreatív Karantén című kiállításának megnyitójára
 
2022.05.27-én 10:30 órakor
 
Zuglói Civil Házba
 
1144 Budapest Csertő park 14.
 
A kiállítás megtekinthető minden hétköznap 9-20 óráig
2022. 05.

Hosszabb kihagyás után, idén végre újra korlátozások nélkül került megrendezésre az Adria Inclusive Games elnevezésű sportesemény, Olaszországban, Lignanoban. A programon a #IDOSPORT pályázat litván és olasz résztvevőivel együtt mi is jelen voltunk. A május 5-től 8-ig tartó rendezvény sorozaton rengeteg sportágban próbálhattuk ki magunkat, hogy pár példát említsek, kosárlabda, tenisz, judo, karate, strandfoci, gyeplabda, íjászat és még a motorsportba is bele kóstolhattunk. A hangulat nagyon jó volt, a srácok remekül érezték magukat, a programok változatosak voltak.

2022. 04.

Immáron harmadik alkalommal, két év kihagyás után újra megrendezésre került a Down Világnapi rendezvényünk a Zuglói Civil Házban kb. 160 fő részvételével.

Ezen a napon az Alapítvány több eseménnyel is készült, így igazán színesen és sokféleképpen ünnepeltük meg ezt a napot.

A Civil Házban 1 órától gyülekeztek az ügyfeleink az aulában, ahol a Fornetti édes-sós aprósüteményeivel és a Gramex üdítőivel vendégeltük meg őket.

Két órakor csendültek fel az Abigél című musical hangjai a színházteremben a Zenés Diák Színpad előadásában.

2022. 04.

A Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelye bemutatja

KREATÍV KARANTÉN című kiállítását

a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben

2022. 04.14.

Kiállítás ünnepélyes megnyitója 17 órakor kezdődik.

A kiállítás nyitvatartási időben tekinthető meg hétköznap 11-20 óráig.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

 

2022. 04.

Ami átlagos hétfő reggelnek indult az Oroszlán utcai Támogatott Lakhatásban és a Kajár utcai Támogatott Lakhatásban, az egy zenével, tánccal teli villámcsődületté változott a Deák Ferenc téren.

2022. 04.

A Down Világnap alakalmából az Alapítványunk Sportcentruma is készült egy Sportnappal.

2022. 04.

Down Alapítvány 11. kerületben működő intézményei egy figyelemfelkeltő rendezvényen vettek részt a Gellért-hegyen, 2022. március 21-én, a Down-szindróma világnapján.

A Szalóki utcai 1. sz. Átmeneti és Napközi Otthon, a Lágymányosi Foglalkoztató Centrum és az Andor utcai Lakóotthon ügyfelei és munkatársai egy közös séta keretében ünnepelték meg a világnapot, és egyben felhívták a figyelmet a fogyatékos emberek társadalmi jelenlétére, jogaira és életére.

Oldalak