Országos életvédelmi napon képviselte alapítványunkat Steinbach Éva, a Down Dada Szolgálat vezetője

Élni TELJESEN Jó! címmel tartottak országos életvédelmi napot Székesfehérvár belvárosában, november 18-án. Az MKPK Családügyi Bizottságának támogatásával, a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében rendezett eseményen neves előadók részvételével kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok várták az érdeklődőket. Alapítványunkat Steinbach Éva képviselte a rendezvényen.

Mert akkor is az édesanyja maradsz, mert akkor is az édesapja leszel, mindig ti lesztek az ő vér szerinti szülei, bármilyen okból is köszöntetek el tőle, akár már magzatként, akár születése után, úgyhogy gyógyulni kell...és segítséget kérni, ha kell, még időben, mert ÉLNI TELJESEN JÓ!

Csókay András tanúságtétele után, a közösség erejéről és erőforrásairól, veszteségről, gyászról, és a minőségi időskorról beszélgettek, a kerekasztalnál Keresztes Ilona témavezetővel.

Éva amellett, hogy mesélt saját tapasztalatairól, élete veszteségeiről, hangsúlyozta a közösség megtartó erejét, illetve a szakemberek felelősségét, és empatikus hozzáállásuk fontosságát.

György Deák Annát, - aki amellett, hogy a Down Dada Szolgálat tapasztalt tagja, aktív segítője-, saját élete, veszteségei indították el azon az úton, melyen most már rendszeresen imádkoznak a gyermeküket magzati korban elvesztő édesanyákért, és viszik a 'Lelki adoptálás' hírét, melyet a szentmisén történő fogadalomtétel után ezen az eseményen is sokan elkezdtek. Fotó és szöveg: Czinege Bea