Down Világnap 2023

Számos programmal, több helyszínen ünnepelte alapítványunk ebben az évben is a Down-szindróma Világnapját. Színes programokkal készültek alapítványunk ügyfelei, intézményei és lakóotthonai.

A Down Világnapon Alapítványunk szervezésében számos figyelemfelkeltő programot szerveztünk. Az alapítványhoz tartozó lakóotthonok a főváros két helyszínén is tartottak figyelemfelkeltő hangszeres-zenés flashmobot. A Gárdonyi téren az Andor Lakóotthon, a Szalóki Átmeneti és Napközi Otthon lakói, a Lágymányosi és a Foglalkoztatási Centrum dolgozói, az V. kerületi Deák téren pedig az Oroszlán Lakóotthon lakói hoztak vidám perceket a járókelők életébe táncos előadásukkal.

A Sportcentrumban rendezett sportnapon a mozogni vágyók összemérhették tudásukat ergométeren és kültéri, vidám hangulatú ügyességi játékokban is megmérkőzhettek. 

A Szent László Gimnáziumban az alapítvány Bocskai Foglalkoztatási Centruma és a Felcsúti támogatott lakhatás közösen tartott kézműves workshopot, ahol szebbnél szebb alkotások készültek. 

Az alapítvány Zágrábi Gondozóházában szintén sok program zajlott. A világnaphoz köthető felemás zoknis kihívás kapcsán külön zokni-tánccal ünnepeltek. Délelőtt pedig páros vetélkedőket, sorversenyeket tartottak. 

A legnagyobb létszámot a Zuglói Civil Házban rendezett zenés-táncos program aratta, a Zenés Diákszínpad színészeinek előadásával és azt követő diszkóval.