HÍREK

2017. 08.

“Benned a létra” – hiánypótló könyv a korai fejlesztésről

A „… benned a létra” Kissné Haffner Éva szakmai munkájának összegzéseképpen született meg a munkatársak és a szülők unszolására.

2017. 07.

Nemrég a Down Alapítvány Gondozóházának ügyfelei az OPÁL Tehetséggondozó Alapítvány jóvoltából részt vehettek a "Művészet más szemszögből" kiállítás pályázatán, amelyre végül 4 ügyfél, Mihályka Réka, Molnár Éva, Mandovits László és Mándy Csongor készítettek műveket, mint a Down Alapítvány képviselői.

2017. 07.

Az EDSA (European Down Syndrome Association = Európai Down-szindróma Egyesület) hírlevelében megjelent a Down Alapítvány bemutatkozása.

2017. 07.

A Down Alapítvány innovatív pedagógiai tevékenysége pedagógus szakmai berkekben is elismerést váltott ki.

Egy OTKA kutatás keretén belül az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete felmérést készített több mint 5000 oktatással foglalkozó intézmény és szervezet bevonásával.

Az INNOVA Projektben kifejlesztett mérőeszköz felhasználásával kapott pontszám alapján értékelték az 5000 résztvevőt. Az első 20 helyezettet egy konferenciára invitálták, ahol bemutatkozhattak és bemutathatták innovatív oktatási tevékenységüket, majd ünnepélyes keretek között oklevelet nyújtottak át.

2017. 07.

A Magyar Gyógypedagógusok  Egyesülete idén a Down Alapítvány kuratóriumi elnökét, Dr. Gruiz Katalint tüntette ki Bárczi Gusztáv Emlékéremmel az egyesület célkitűzéseinek megvalósításában folytatott kimagasló munkája elismeréseként.

2017. 07.

Az e-on által támogatott fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában rendeztük meg a Balatonon. A tematiikus kurzus és a tábor is a környezettudatosság jegyében zajlott, a környezettudatosság témáját dolgoztuk fel. Energiahasználatról, energiatakarékosságról és hulladékok szelektív gyűjtéséről, hasznosításáról folyt az oktataó tréning és a fotózás, illetve a fotózás kapcsán tartott tréningek, beszélgetések.

Oldalak