HÍREK

2018. 02.

Quimby, Monyó, Down Alapítvány....

Hogy hogy jön össze ez a három?

Elmesélem:

2018. 01.

Jerome Belnek sikerült az, amire mi itt az Alapítványban, de szülőként és fogyatékos emberek barátai és rokonaiként annyira vágyunk: egy olyan világot teremteni, amiben mindenkinek van helye!

Neki, legalább egy előadásra, egy estére sikerült!

A darab mindenkit lenyűgözött, a kritikusok áradoznak. A rendezői bravur nem a szokvány eszközökben rejlik, hanem szabályban, amit ő elfogadott és tánccá konvertált. A szabály, hogy a sokféleség stabilizálja a közösséget és maximálja  ateljesítményt.

2017. 12.

A Down-szindróma nem gyógyítható, mert nem betegség. Sokkal inkább egy állapot. Amin ragyogóan túl lehet lépni. Janzsó Cecília Down-szindrómás. És példakép. Pontosabban: nem tudom, hogy az-e, ha nem, mindenképpen az lehetne. Annak példaképe, hogy egy fogyatékos ember is élhet teljes, boldog és autonóm életet...

Bővebben: https://zoom.hu/hir/2017/12/03/onallo-eletet-akart-hat-megcsinalta/

 

 

2017. 12.

A 25 éves Down Alapítvány nagyszabású Mikulás ünnepségét 2017. november 29-én tartotta a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Az ünnepségre közel 300-an látogattak el.

2017. 12.

Karácsonyi ajándékkal lepte meg az OFA Nonprofit Kft. a Down Alapítvány II. számú Gondozóházában élőket, Budapesten. Az OFA munkatársai az elmúlt hónapokban ruhákat, játékokat és pénzadományt gyűjtöttek, hogy szebbé varázsolják a gondozóház lakóinak ünnepét. Nagy Ágnes szervezte a gyűjtést, aki már évek óta figyelemmel kíséri alapítványunk munkáját.

2017. 11.

A Patrónus Ház Nonprofit Kft személyes érintettség révén jött létre 2016 decemberében azzal a céllal, hogy támogatott lakhatás formában létrehozzon egy otthont autizmus és egyéb értelmi fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára (16 év felett). A későbbiekben pedig külön épületként kialakítson egy olyan fejlesztő központot, mely segíti a korai fejlesztést óvodáskortól a felnőttkoron át, amellett, hogy a bentlakásos otthonban lakó ellátottjai számára is biztosítja a szükséges szolgáltatási elemeket és a fejlesztő foglalkoztatást.

2017. 11.

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Nagy szeretettel várunk Mikulás Ünnepségünkre, minden kedves érdeklődőt, 2017. november 29-én. Kérlek Benneteket, amennyiben részt kívántok venni a rendezvényen, úgy az alábbi linken van lehetőségetek a regisztrációra:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdw6zIIPDHcX67XeFb_Q4n8ZwSUgk_E...

 

Köszönettel,
Down Alapítvány Központi Irodája

2017. 11.
Kedves Barátaink, Támogatóink!
 
Ismét szeretnénk kérni önzetlen segítségeteket, mint ahogy erről már oly sokszor tettetek tanúbizonyságot, amiért sok köszönettel tartozunk!
 
Alapítványunknak van két pályázata, melyre szeretnénk, ha Ti is szavaznátok, ezzel segítve célunk megvalósítását.

Oldalak