HÍREK

2020. 07.

Egy hetet töltöttünk a Vértes Táborban az erdő közepén Fotóterápiás művészeti műhelyünk résztvevőivel. A tábor programjában most is nagy szerepet kapott a fotózás, a túrázás, és a művészeti foglalkozások. Olyan helyeken jártunk, ahol csodálatos fotókat tudtak készíteni a résztvevők. A tábor gondnoka, Jóska bácsi elkalauzolt minket ezekre a gyönyörű helyekre. Minden nap túráztunk, volt, hogy kétszer is.

A képzőművészeti munkánk alapját egyrészt a tavalyi táborunkban készített fotók képezték, melyeket kinyomtattam, ezeket feldolgozva készültek el az alkotások.

2020. 06.

Göncz Zsuzsa néni First Lady pozíciójából adódó lehetőségeket teljes egészében az értelmi fogyatékos és halmozottan sérült emberek szolgálatába állította. Létrehozta a Kézenfogva Alapítványt, kapcsolatai révén tudást és együttműködési lehetőségeket hozott Magyarországra a hozzánk képest előbbre járó országokból, elsősorban Hollandiából.

2020. 06.

Sokszínűség és felemás zokni
( …de mit is szimbolizál a felemás zokni ?*)

A Down Alapítvány kínál színes, élményekkel teli, érzékenyítő napközis tábort
- 7–12 éves általános iskolásoknak,
- hétfőtől péntekig,
- 8.00–16.30 között,
- 3 x étkezéssel
- a XI. és X. kerületben.

2020. 05.

A ValueAble Erasmus+-projekt a Down-szindrómás személyek foglalkoztatását, illetve munkavállalását támogatja a nyílt munkaerőpiacon, kimondottan a vendéglátóiparban.

A témával kapcsolatban a Nyerőmagyarok.eu készített egy riport Dr. Gruiz Katalinnal, a Down Alapítvány elnökével.

2020. 05.

A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. FONTOS FELHÍVÁSA VII. KERÜLETI LAKOSOK SZÁMÁRA

 

"Tisztelt Erzsébetvárosi Lakosság!

2020. 04.

A "Nyerőmagyarok" oldalán megjelent egy cikk az egyik EU-s projektünkről!

Az "IDoSport" című Erasmus+ pályázatról, a projekt alapítványi koordinátorával, Tóth Ádámmal készítettek riportot. 

2020. 03.

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a kialakult járványhelyzet és bevezetett intézkedések miatt a 2020. március 20-i Down Világnapi rendezvényünk elmarad.

Üdvözlettel,
Down Alapítvány

 
2020. 03.

2020-ban ismét kiadjuk a Down-díjat olyan szakembereknek, akik kiemelkedően sokat tettek a Down-szindrómás gyerekek és felnőttek fejlesztéséért.

2020. 03.

A badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat idén is elindítja figyelemfelhívó kampányát a Down-szindromások világnapja kapcsán. Hasonlóan a tavalyihoz, a Buboréka borokból befolyt összeget és a nyílt napon megrendezésre kerülő tobozaukcióból befolyt összeget felajánlották a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjának, melyet ezúton is köszönünk Nekik!

A Folly Arborétum és Borászat sajtóközleményét mellékelve találják / találjátok.

2020. 03.

Mivel a kialakult járványhelyzet és bevezetett intézkedések miatt a Down Világnapi rendezvényünket nem tudjuk megtartani, így az "Önálló életet élek" / "Magam hozom a döntéseimet" című pályázatunk leadási határidejét meghosszabbítjuk 2020. április 30-ig.

Oldalak