HÍREK

2018. 04.

A Down Alapítvány Sorstársi Segítő Szolgálata 2018.06.08-06.10-e között sorstársi mentor-szülő képzést indít, a veleszületett rendellenességgel világra jött gyermeket nevelő szülők részére.

További részletek a felhívásban olvashatók.

A jelentkezési lap linkje:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfP8BGXbznczvEOZpg40z6G89vJLjWESrz6V9Kn9njLThLHOw/viewform

Várunk Mindenkit sok szeretettel!

Down Alapítvány

2018. 04.

Szeretettel meghívjuk a Down Alapítvány Kuratóriumi ülésére melyet, 2018. május 18-án 14 órakor tartunk.

Cím: Bocskai Foglalkoztatási Centrum (1153 Budapest, Bocskai u. 86.)

Jelentkezés és információ: down [at] downalapitvany.hu ((link sends e-mail))

Telefon: 1-363-6353

2018. 04.

„Egy élet értelme, a művészet nem lehet más, mint hogy hozzájáruljon a minden emberben és a világban fellelhető szabadság és felelősség növeléséhez.” Albert Camus

 

 

 

Az ELTE TÁTK Szociális munka Tanszék szervezésében kerül megrendezésre

 

Az emberi szabadság kincsei… értékteremetés művészetterápiával, című kiállítás.

 

A megnyitó: 2018. árpilis. 4. 17 óra

 

 Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A

2018. 03.

Március 21. nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre.
A Down-szindróma genetikai hátterét, a 3 darab 21-es kromoszómát jelképező dátumon világszerte megrendezett akciók célja, hogy növeljék a megértést, és segítsenek abban, hogy a sérült emberek méltósággal, a társadalom aktív tagjaként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek bemutatják a

2018. 03.

Szeretettel meghívunk a Down Alapítvány Fotó és művészetterápiáján részt vevő gyermekek és felnőttek fotóiból, munkáiból rendezett kiállításra. Gyertek!

 

2018. 03.

Erdőtakarítást végeztünk a Down Alapítvány Sarokház Lakóotthonának , és Oroszlán utcai otthonának lelkes, és környezettudatos lakóival. A szemétszedési akcióinkat a Könnyen Érthető Hulladékhasznosítás programunk keretén belül valósítjuk meg. 5 alkalommal végeztünk erdőtakarítást, jutott szemét bőven minden zsákba. Annyi hulladék gyűlt össze, hogy alig tudtuk elcipelni a zsákokat. Szép tiszta lett Dobogókő.

 A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg

2018. 03.

A Down Egészségcentrum, melyet a Budai Irgalmasok Kórháza és a Down Alapítvány közösen szervez és működtet elkészítette a 2017-es évről készült szakmai beszámolóját.

A beszámolóval kapcsolatos kérdésekkel Vámos  Magdolnát az Egészségcentrum koordinátorát lehet megkeresni:  vamosmagdolna [at] downalapitvany.hu ( (link sends e-mail))

2018. 02.
A Valueable bemutatása New Yorkban március 21-én, a Down-szindróma világnapján.
2018. 02.

Az ember életének fontos eleme a munka, az a tudatos, célirányos tevékenység, amellyel az ember környezetét úgy alakítja, hogy szükségleteit kielégítse, önmagát ellássa.

Az értelmileg akadályozott emberek sem különböznek, nekik is vannak elképzeléseik életükkel, munkájukkal kapcsolatban, de állapotukból kifolyólag gyakran korlátozva tudják ezeket az elképzeléseket megvalósítani. Ennek ellenére vágynak arra, hogy társak között legyenek foglalkoztatva, hogy értelmes, szerethető, hasznos munkájuk legyen.

Oldalak