HÍREK

2019. 01.

Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Down Alapítvány Fotóterápiás művészeti műhelyének Szívvel – Színekkel című kiállítására.

A kiállítás megnyitója: 2019. február 08-án 17 órakkor kezdődik,

Helyszíne: Zuglói Civilház (1144 Budapest, Csertő park 12.).

A kiállítást megnyitja: Visnyei Emőke művészetterapeuta és Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke.

A kiállítást szervezik: Bege Nóra fotográfus, terapeuta és Sebestyén Diána program koordinátor.

A kiállítás 2019. március 4-ig tekinthető meg.

2019. 01.

A Down Alapítvány fotó- és művészetterápiás programján  résztvevők munkái

A Down Alapítvány fotográfián alapuló művészetterápiás programjának központi eszköze a fotózás kreatív folyamata, melyet az értelmileg akadályozott gyermekek és felnőttek saját gondolataik és érzéseik nonverbális kifejezésére használnak a fotográfus-terapeuta által irányított folyamatban. A fotográfia kifejező eszköze kombinálódik az alkotás örömteli és felemelő érzésével, melynek eredményeképpen – amellett hogy a programban résztvevők megtalálják a lelki békét – értékes művészeti alkotások születnek.

2018. 12.

Segítsen, hogy a Down Alapítvány lakóotthonaiba mentett kutyákat fogadhassunk örökbe, és tarthassunk kutyaterápiás foglalkozásokat! 

https://adjukossze.hu/kampany/mentett-kutyakat-a-down-alapitvany-lakoott...

Gyűjtés célja

Rettegő járókelőből gondoskodó gazdi – a kutyaterápia eredményei

2018. 12.

1948. december 10-én, 70 évvel ezelőtt fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.

Ebben a Nemzetek (az ENSZ tagállamok) deklarálták az alapjogoknak egy olyan katalógusát, amelyet irányadónak tekintenek politikai berendezkedéstől, fejlettségtől, földrajzi helyzettől vagy hagyományoktól függetlenül.

A nyilatkozat ösztönző hatású lett mind az ENSZ, mind a tagállamok számára, arra sarkallva őket, hogy építsék ki az emberi jogok védelmének nemzetközi intézményes garanciarendszerét. A Nyilatkozatnak ilyenformán normatív ereje lett.

2018. 12.

A SANSZ TV legújabb műsorában riportot láthattok Dobray György filmrendezővel, a Ketten című dokumentumfilm rendezőjével.

A Ketten című dokumentumfilm a Down Alapítvány egyik lakóotthonában támogatott életvitelt folytató fiatal pár (Cili és Marci) életéről készült.

A riportot ide kattintva tekinthetitek meg:

http://www.downalapitvany.hu/node/1605

 

2018. 12.

A balkezesgyerekek.hu-n az alábbi cikk jelent meg:

https://balkezesgyerekek.hu/down-alapitvany-balkezes-bogre/

2018. 12.

Kedves Szülők!

A Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja idén is megrendezi hagyományos karácsonyváró programját, melyre szeretettel várunk minden hozzánk járó gyermeket és családját!

A tavalyi nagy siker után idén ismét Bársony Bálintot és zenekarát hívtuk meg, ezúttal a Zuglói Civil Házba.

2018. 12.

December 6-án kiállításunk nyílt Budafokon. A kiállításon szereplő alkotásokat a Budafoki Fotóklub tagjainak a képei alapján készítették a fotóterápiás gyermekek, és felnőttek. A kiállítást Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány enöke nyitotta meg. Az fotóterápiás értelmi fogyatékos gyermekeknek és felnőtteknek sikerült nagy meglepetést okozniuk a budafoki fotósoknak, és a közönségnek. Rendelkezésünkre bocsájtották saját fotóikat, hogy abból készítsenek képzőművészeti alkotásokat.

2018. 12.

A Down Alapítvány idei Mikulás ünnepsége a már szokásosnak mondható helyen, a Zuglói Civil Házban került megrendezésre 2018. december 7-én.

Az ünnepségre közel 200-an látogattak el.

A kora délután megrendezésre kerülő eseményen a Zorall zenekar adott egy igen jó hangulatú akusztikus koncertet, amit az első pillanattól az utolsóig nagyon-nagyon élveztek a meghívottak. Ahogy felcsendültek az első akkordok taps és tánc követte a zenét, lent a széksorok között és fent a színpadon is.

2018. 12.

Az Európai Bizottság néhány évvel ezelőtt hirdette meg az Európai Sporthét sorozatot, melynek célja a sportolás népszerűsítése. Nem csupán Magyarországon folyik ez a mozgalom, hanem egész Európa szerte. Beactive fórumon számos előadást meghallgathattunk, melyekből megismerhettük a magyarországi illetve az európai visszajelzéseket is. Az előadás sorozatokat a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Czene Attila kezdte meg.

Oldalak