A tanfolyamok részletes ismertetése

Képzések szakembereknek
A szociális szférában dolgozó segítő-támogató és irányító munkatársak számára összeállított tanfolyamok azokhoz a modern szemléletű szociális szolgáltatásokhoz, elsősorban a támogatott lakhatáshoz, a különféle támogatott foglalkoztatási formákhoz és a támogatott döntéshozatalhoz kötődnek, mely szolgáltatásokra az értelmi fogyatékos, illetve az autista személyek lehető legönállóbb életviteléhez elengedhetetlen szükség van.
INV alternatív pedagógiai rendszer felnőtt értelmi fogyatékos személyek szociális támogatásába ágyazott fejlesztésére
Az INV egy fejlesztő támogató modell, mely a támogató szakember és a támogatott személy kapcsolatát helyezi a középpontba, és ezen a személyes viszonyon keresztül közelíti az értelmi fogyatékos személyekkel végzett munka különböző aspektusait. Lényegi elemei a tudatosság és a partneri viszony, valamint a szakember kiégésének megakadályozása. Az INV rövidítés a Kis hercegből vett idézethez kötődik: "Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan", vagyis angolul "invisible". Ebből lett az INV.
Képzések szülőknek
Szülőknek kínált tanfolyamaink egy része a kisgyermekkorhoz kötődik, így a gyerek születéséhez közeli időszakban javasolt a Kisgyerekes tréning, később a segítővé válni szándékozó szülőknek a Dada-tréning. Az iskolából kikerüléskor és a felnőtt élet küszöbén szintén igényelnek a szülők szakszerű segítséget, egyrészt a lehetőségek megismerésére, másrészt a gyermek felnőttnek tekintése, elengedése területeken. A lakóotthonba költöző gyermek szüleinek is ajánlunk és rendszeresen tartunk tanfolyamokat. A tanfolyamokat és tréningeket csoportterapeuta, gyógypedagógus és szociális szakemberek, szülőtársak vezetik. Kisgyermekes családok tréningjein gondoskodunk a gyermekek ellátásról, gyerekprogramokról a szülők mentesítésére.
Képzések szolgáltatóknak, hivatali ügyintézőknek
Az itt ismertetett tanfolyamok és képzések a hivatali ügyintézőknek, a közszolgáltatók és a piaci szolgáltatók munkatársainak szólnak. Vannak köztük akkreditált tanfolyamok különféle kiméretben (38 órás és 18 órás), valamit rövidebb, például 4 órása felkészítések is értelmi fogyatékos ügyfelek fogadására, kiszolgálására.
Képzések egyetemi hallgatóknak
Képzés önkénteseknek