Down Világnapi rendezvények

2018. 03.

Március 21. nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre.
A Down-szindróma genetikai hátterét, a 3 darab 21-es kromoszómát jelképező dátumon világszerte megrendezett akciók célja, hogy növeljék a megértést, és segítsenek abban, hogy a sérült emberek méltósággal, a társadalom aktív tagjaként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek bemutatják a
Down-szindrómás emberek teljesítményét, és azt hogy képesek dolgozni, keresni, saját életükről dönteni, és boldogan élni, mint bárki más.

A Down Alapítvány is szeretné megmutatni ezen a napon, hogy az általa támogatott emberek hogyan élnek, hogyan dolgoznak, milyen hasznos programokban vesznek részt. Három rendezvény szolgálja ezt a célt, és mind a három a környezetvédelemhez kapcsolódik. A hulladékhasznosítás, hulladékból hasznos termék készítése és a szelektív hulladékgyűjtés állnak a programok középpontjában. Az elmúlt évben mindenki megtanulta a szelektív hulladékgyűjtés alapjait és gyakorlatát, és a kézműves műhelyekben a hulladék hasznos termékké alakítását.

A március 21-i rendezvényeken három különböző helyszínen mutatkozunk be a programmal és az eredményekkel. Mindenkit szeretettel várunk!

  1. HULLADÉKHASZNOSÍTÁS, SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS – Konferencia és bemutató Cím: Zuglói Civil ház                

1144 Budapest, Csertő park 12. Időpont: 9 – 12 óráig   MEGHÍVÓ

  1. CSINÁLD MAGAD! – Ajándék hulladékból: amit alkotsz, elviheted!
    Cím: Lágymányosi Foglalkoztatási Centrum  

1111 Budapest, Lágymányosi u. 15.  Időpont: 9 – 15 óráig      MEGHÍVÓ

  1. HULLADÉKBÓL HASZNOSAT – Szelektív gyűjtés és hasznosítás, vetélkedő
    Cím: Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Időpont: 10 – 12 óráig       MEGHÍVÓ

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.