Otthon-szolgáltatások térítési díjai

Ezen az oldalon az otthon szolgáltatások aktuális árait találhatjuk. Ezek a szolgáltatások  állami normatív támogatást is élveznek, tehát nem az önköltséget tükrözik, hanem az

Önköltség - állami normatíva - alapítványi céltámogatások - önkormányzati támogatások - természetbeni élelmiszeradomány  =  fizetendő térítési díj.

Az önköltség az illető intézménynél felmerülő kiadások (bér, élelmiszer, szolgáltatások) összege.
Napköziotthonaink önköltsége: 100–115 eF/fő/hó.
Legtöbb bentlakásos szolgáltatásunk önköltsége 180–200 eFt/fő/hó sávba esik.

Az állami normatíva értéke (2017-ben, bár évek óta változatlan):
Napközi otthon: 41,7 eFt/fő/hó, foglalkoztatott ügyfél esetén: 16,7 eFt/fő/év
Átmeneti otthonnál: 60,2 eFt/fő/hó
Lakóotthonnál: 69,0 eFt/fő/hó
Támogatott lakhatásnál: 73,3 eFt/fő/hó

Az élelmiszerbankon keresztül kapott adomány összege 1–2000 Ft/fő/hó

Az alapítványi támogatást a szolgáltatást igénybe vevőknek kérvényezniük kell. Az alapítványi hozzájárulás mértéke az alapítvány nem célzott forrásainak mértékétől függ és intézményeként eltérő.  Mértéke átlagosan 30–50 eFt/fő/hó mértékű, de nagyobb személyzet-igényű otthonok esetében ez elérheti a 100 eFt/fő/hó értéket is. Alapítványi támogatást csak azok kérhetnek, akik teljes körű (egész hónapot, napköziotthon étkezéssel, egész hónapra, stb.) szolgáltatást vesznek igénybe.

Ilyenformán 2017-ben fizetendő  térítési díjak az alapítványi és az élelmiszerbanki kedvezményekkel az alábbiak szerint alakultak:

Napközi otthon: 1800–2200 Ft/fő/nap  mind étkezéssel, mind anélkül

Átmeneti otthon: 70 000–80 000 Ft /fő/hó

Lakóotthon és támogatott lakhatás: 86 000–99 000 Ft/fő/hó.

A térítési díjat előre kell megfizetni minden hónap 7. napjáig.

Ezekhez az összegekhez képest további kedvezményt kaphat az, akinek a lakóhelye (kerülete, Budapesten kívüli települése) szerinti önkormányzat ellátási szerződést köt az alapítvánnyal a férőhely biztosítására.
Jelenleg a  X., XI. és XXII. kerületieknek tudunk jóváírni önkormányzati kedvezményt a kerület és az alapítvány közötti ellátási szerződés alapján, korlátozott létszámban.