Mindenszentjeink

Ezen az oldalon azokról a munkatársakról és ügyfelekről emlékezünk meg, akiknek hozzánk kötődött a sorsa, de ma már nem lehetnek velünk.

Irénke
Nagy Miklósné, Irénke (1955–2005)
Zsuzsa
Oszwaldné Ocskay Zsuzsa (1954–2011)
Viglász Sándor
Viglász Sándor (1964–2015)
Ildikó
Bordács Attiláné, Ildikó (1957–2016)
Mézike
Farkas Gizi
Kravecz Zsuzsi
Kravecz Zsuzsanna

Erzsóknak szólították a társai, barátai és a munkatársak.

Barátságos, közvetlen, vidám, szeretetreméltó személyiség volt. Mindenki szerette, különleges kis lényét.

1996-ban került a Down Alapítvány Tétényi úti Otthonába. Az Alapítvány támogatása mellett szakiskolában kitanulta a bőrtárgy készítést, a szövést, mézeskalács készítést. Majd legjobb barátnőjével Krisztián Marikával az Alapítvány első lakóotthonába költözött az Andor utcába. Később Farkas Gizmó is csatlakozott hozzájuk. Így hárman nagyon jóban lettek, úgy is hívták magukat, hogy a három grácia. Mindig együtt voltak, szinte így alkottak egy kis családot az Alapítvány nagy családján belül. Jó humorának köszönhetően, mindig meg tudta nevettetni társait, saját magát és a munkatársakat. Voltak különc dolgai, nem szerette, ha a lábtörlő az ajtó előtt van, imádta a garbókat szinte télen-nyáron csak azt hordta volna, nehezen lehettet rábeszélni más ruhadarabra, ha úgy volt kedve ki is dobta a számára nem megfelelőket a kukába. Nem szerette, ha az ajtók nyitva vannak, mindig be kellett csukni azokat. Örök optimista volt, mely mindig átsegítette a nehezebb napokon a körülötte lévőket is.

Az utolsó három évét, a Down Alapítvány Márga Utcai Támogatott Lakhatásban töltötte, mely kertes házas családias környezetben helyezkedik el. Ide is egyszerre költözött a „három grácia”, mely nagy örömmel töltötte el. A kertben ki tudott kapcsolódni, a társaival együtt, a közeli parkban sokat sétáltak. A különböző programokban, kirándulásokban továbbra is nagy örömmel vett részt. Imádta a színezőket, szívesen töltötte a napját színezéssel. Nagyon szeretett utazni. Az édesség nagy kedvence volt, bármilyen formájában szívesen fogyasztotta, lehetett az fagyi, torta, csoki, nápolyi, a lényeg, hogy édes legyen. A tánc, a zene lételeme volt, ha zenét hallott már mosoly volt az arcán. Aktív éveiben a Nem Adom Fel együttes tagja volt.