Mindenszentjeink

Ezen az oldalon azokról a munkatársakról és ügyfelekről emlékezünk meg, akiknek hozzánk kötődött a sorsa, de ma már nem lehetnek velünk.

Irénke
Nagy Miklósné, Irénke (1955–2005)
Zsuzsa
Oszwaldné Ocskay Zsuzsa (1954–2011)
Viglász Sándor
Viglász Sándor (1964–2015)
Ildikó
Bordács Attiláné, Ildikó (1957–2016)
Kiss Gyuláné Zsuzsa
Kiss Gyuláné Zsuzsa (1966 – 2017)
Mézike
Mezei Mária, Mézike
Simon Józsi
Simon Józsi
Koltai Szilvike
Koltai Szilvi
Majsai Eszter
Majsai Eszter
Manó
Várszegi Gabi
Nyanyuska
Zoltai Anikó
Erzsike
Juhász Erzsike
Ezredes
Kökény Józsi
Márton Éva
Márton Éva
Józsika
Holzhauser József
Varró Attila
Varró Attila Árpád
Láng Krisztina
Láng Krisztina
Zsazsa
Lestyán Zsuzsanna
Doba Ildikó
Doba Ildikó
Héri Csaba
Héri Csaba
Holota János
Holota János
Tiba Józsi
Tiba József
Misi
Szépvölgyi Mihály
Ibolya néni
Köves Imréné
Juhász Laci
Juhász László
Gizmó
Farkas Gizi
Kravecz Zsuzsi
Kravecz Zsuzsanna

Erzsóknak szólították a társai, barátai és a munkatársak.

Barátságos, közvetlen, vidám, szeretetreméltó személyiség volt. Mindenki szerette, különleges kis lényét.

1996-ban került a Down Alapítvány Tétényi úti Otthonába. Az Alapítvány támogatása mellett szakiskolában kitanulta a bőrtárgy készítést, a szövést, mézeskalács készítést. Majd legjobb barátnőjével Krisztián Marikával az Alapítvány első lakóotthonába költözött az Andor utcába. Később Farkas Gizmó is csatlakozott hozzájuk. Így hárman nagyon jóban lettek, úgy is hívták magukat, hogy a három grácia. Mindig együtt voltak, szinte így alkottak egy kis családot az Alapítvány nagy családján belül. Jó humorának köszönhetően, mindig meg tudta nevettetni társait, saját magát és a munkatársakat. Voltak különc dolgai, nem szerette, ha a lábtörlő az ajtó előtt van, imádta a garbókat szinte télen-nyáron csak azt hordta volna, nehezen lehettet rábeszélni más ruhadarabra, ha úgy volt kedve ki is dobta a számára nem megfelelőket a kukába. Nem szerette, ha az ajtók nyitva vannak, mindig be kellett csukni azokat. Örök optimista volt, mely mindig átsegítette a nehezebb napokon a körülötte lévőket is.

Az utolsó három évét, a Down Alapítvány Márga Utcai Támogatott Lakhatásban töltötte, mely kertes házas családias környezetben helyezkedik el. Ide is egyszerre költözött a „három grácia”, mely nagy örömmel töltötte el. A kertben ki tudott kapcsolódni, a társaival együtt, a közeli parkban sokat sétáltak. A különböző programokban, kirándulásokban továbbra is nagy örömmel vett részt. Imádta a színezőket, szívesen töltötte a napját színezéssel. Nagyon szeretett utazni. Az édesség nagy kedvence volt, bármilyen formájában szívesen fogyasztotta, lehetett az fagyi, torta, csoki, nápolyi, a lényeg, hogy édes legyen. A tánc, a zene lételeme volt, ha zenét hallott már mosoly volt az arcán. Aktív éveiben a Nem Adom Fel együttes tagja volt.