Segítők segítése

2019. 01.

2019. január 12-én sorstárs-segítő szülők és Down-dadák találkoztak egy speciális szakmai esetmegbeszélő tréning keretében, hogy Keszericéné Rab Jolán pszichológus vezetésével együtt dolgozzák fel az önkéntes sorstársi munka során megélt élményeket. Természetesen ezeken a találkozókon az esetek megbeszélése teljesen anonim módon, a személyiségi jogok maximális tiszteletben tartása mellett zajlik. 

A tréning sikerességéről árulkodnak a részvevők mondatai:
 
"Nagyon szuper volt a szombati nap ! Sokat tanultam és feltöltődtem lelkiekben  ismét tőletek. Még érnek a gondolatok, az elhangzottak bennem, de jó látni, hogy vannak lehetőségek, kitartó emberek." (Bea)
 
"Folytatva a sort, én is köszönöm Nektek a szombati feltöltődést, számos őszinte gondolattal, élménnyel, tanáccsal lettem gazdagabb.
Szuper, hogy vagyunk egymásnak, és ha néha a monoton, szürke hétköznapokon "kakukktojásnak" érezzük magunkat, sorstársainkra gondolva új erőt merítünk a folytatáshoz."  (Rita)
 
"Köszönöm a szombati élményt, ismét sokat tanultam Tőletek!
Nagyon jó és hasznos ötletnek tartom, hogy megoszthatjuk egymással "speciális" tudásunkat, így kölcsönösen segíthetjük egymást magán- és közéleti feladataink teljesítésében."  (Ági)
 
"Köszönöm én is a szombatot, igazi erőt adó alkalom volt ismét veletek lenni."  (Anna)
 
"Én is nagyon köszönöm nektek a szombati napot, nekem mindig hatalmas 
élmény ilyen közegben lenni, hallgatni a sokféle tapasztalatot, 
történeteket. Saját magamhoz, a mi problémáinkhoz is újabb nézőpontokat 
kapok, ez mindig előre visz! Külön köszönöm Jolinak, hogy sok mindent 
jobban megérthettem a magyarázatainak köszönhetően!" (Eszter)
 
"Én is köszönöm mindenkinek a szombatot, ismét sokat tanultam, és nagyon 
örülök az új ismeretségeknek." (Mariann)