Egészségfejlesztés, gondozás

Ebben a menüpontban a Down Alapítványban folyó egészségfejlesztési, egészségmegőrzési és  gondozási szolgáltatásokkal kapcsolatos szakmai anyagom találhatóak meg, így az Alapítvány egészségfejlesztési terve, egészség-programok, munkatársak és ügyfelek képzésének tematikái, valamint ápolási, gondozási, egészségfejlesztési protokollok.

A DOWN Alapítvány Egészségfejlesztési terve
Az Alapítvány egészségfejlesztési stratégiájának célja: a jobb egészség, jobb életminőség elérése! Rövidtávon Az Alapítvány programjai között nagyobb arányú egészségprogramok megvalósítása Egyéni képességek fejlesztése Az ügyfelek és a gondozók érdeklődésének és motiváltságának felkeltése a számukra hasznos és jelentős programokban való részvételre Az egészségesebb minták elterjesztése Az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek, tudásanyag fejlesztése A fokozott kockázat korai felismerése, rizikótényezők csökkentése Hosszú távon Egészségvédő attitűd létrehozása, amely az Alapítvány egészére is pozitív hatású Alakuljanak ki az egészség fenntartásához szükséges készségek, magatartás és viselkedésformák A krónikus, nem fertőző betegségek előfordulási gyakoriságának csökkenése Az Alapítvány kultúrájának legyen integráns része, és váljék mindennapi gyakorlattá a célcsoportos egészségfejlesztés Az elért eredmények fenntartása, és a további fejlesztések biztosítása
Egészségfejlesztési programok
A Down Alapítvány számtalan egészségmegőrző, egészségfejlesztő és rehabilitációs programot tart fent ügyfelei és munkatársai számára. Ezek ismertetését találja meg ezen az oldalon.
Tanfolyamok, tematikák
Az alapítvány szakemberei számára tartott egészségfejlesztési tanfolyamok tematikáját találhatják meg ezen az oldalon.
Szakmai protokollok - higiéné, egészség
Ezen az oldalon a Down Alapítvány egészségfejlesztési és gondozási protokolljait gyűjtöttük egybe. Ezek a protokollok a bentlakásos és napközbeni szolgáltatások keretében nyújtott egészségügyi és gondozási szolgáltatások során követendő egységes módszerek, eljárások, eszközök szabályait ismertetik, és útmutatást adnak a gondozási munka végzéséhez. Az általános szakmai és etikai szabályok értelmi fogyatékos személyekre adaptált változatáról van szó, mely magába foglalja az alapítványnál összegyűlt több évtizedes tapasztalatot is.