Képzések szülőknek

Szülőknek kínált tanfolyamaink egy része a kisgyermekkorhoz kötődik, így a gyerek születéséhez közeli időszakban javasolt a Kisgyerekes tréning, később a segítővé válni szándékozó szülőknek a Dada-tréning.
Az iskolából kikerüléskor és a felnőtt élet küszöbén szintén igényelnek a szülők szakszerű segítséget, egyrészt a lehetőségek megismerésére, másrészt a gyermek felnőttnek tekintése, elengedése területeken. A lakóotthonba költöző gyermek szüleinek is ajánlunk és rendszeresen tartunk tanfolyamokat. A tanfolyamokat és tréningeket csoportterapeuta, gyógypedagógus és szociális szakemberek, szülőtársak vezetik. Kisgyermekes családok tréningjein gondoskodunk a gyermekek ellátásról, gyerekprogramokról a szülők mentesítésére.

Korai habilitációs tréning kisgyermekes családoknak
Kisgyerekes tréningre azokat a szülőket várjuk gyermekeikkel együtt, akik a Down-szindrómás gyerekek gondozását, fejlesztését, a sérült gyermek születésével kapcsolatos problémák és családi szerepek tisztázását, a trauma enyhítését illetően szeretnének segítséget kapni szakemberektől és idősebb gyermeket nevelő szülőktől. Teljes családokat várunk, a tréningfoglalkozások alatt a gyer­mekekre szakképzett gondozók vigyáznak, programokat, foglalkozásokat biztosítanak számukra.
Dada-képzés új Dadáknak
A Down-dada olyan szülőpár, aki vállalja, hogy az új szülőknek, akiknek most születik Down-szindrómás gyermeke, sorstársi segítséget nyújt. Ezt a segítségnyújtás a konkrét ismeretek mellett komoly lelki felkészültséget igényel. Ezt szerezhetik meg az új Dada-házaspárok ezeken a 3 vagy 4 napos tréningeken.
A felnőtt kor küszöbén
Fogyatékos gyermekünk az iskolai évek alatt biztos helyen, jó kezekben van. Az iskolából kikerülve viszont egy teljesen új helyzet áll elő. Továbbtanulásra, munkavállalásra kell felkészülni, a távolabbi jövőben pedig egy szülők nélküli, lehetőleg önálló életre. De hogyan lehet mindezt elérni? Elsősorban a felnőtt életet, az önállóságot támogató szemlélettel, és a megfelelő segítő szolgáltatások igénybe ételével (lakóotthoni életre, önálló életre felkészítés, munkavállalásra felkészítés). Ehhez nyújt segítséget a szülőknek a tréning-sorozat.
Gyakorló Dadák tréningje, szupervízió