Képzések szakembereknek

A tanfolyamok tananyaga a gyakorlati megoldásokat helyezi a középpontba, mely gyakorlati megoldásokat a Down Alapítvány szolgáltatásaiban, a tanfolyamok gyakorlóhelyein meg is lehet ismerni a mindennapokban.

A tanítás interaktív módszerekkel és gyakorló szakemberek bevonásával történik.

A tananyagok az elvi és a jogi alapoktól indulva a modern szociális munka szellemében és szabályai szerint megalkotott szolgáltatások és személyközpontú támogatásokig átölelik a szakmai fejlődés lépéseit és a gyakorlat oldaláról világítják meg a szakemberek előrelépési lehetőségeit egészen a fogyatékos ember partneri viszonyban történő támogatásáig és a fogyatékos személy saját szociális hálójának megteremtéséig, vagyis a valódi inklúzióig.

A tanfolyamokon nagy gondot fordítunk a fogyatékos személy és a szakember párhuzamos fejlődésének, valamint a csapatmunka fontosságának megértetésére.

Továbbképzés gondozóházi, lakóotthoni segítőknek, 2014
A tanfolyam az értelmi fogyatékos ügyfelek által igénybe vett lakóotthoni vagy gondozóházi szolgáltatások kapcsán felmerült egészségügyi feladatokat ismerteti részletesen. A tanfolyam elsősorban belső képzési célokat szolgál, vagyis a Down Alapítványi munkatársak számára került összeállításra, és az alapítványi szabályzatok és protokollok szerinti egységes szemlélet és munkamódszer kialakítását, valamint a kapcsolódó dokumentációs rendszer megismerését, használatának megtanulását célozza. Más szervezetek munkatársait, önkénteseket, érdeklődő szakembereket és egyetemi hallgatókat is szívesen látunk. Nem akkreditált tanfolyam. Pontszám szerzésére nem alkalmas.