Szabó Alexandra, pszichológus

2016 januárja óta dolgozom az alapítványnál pszichológusként. Egyfelől pszichológiai munkaalkalmassági vizsgálatokat végzek, valamint szükség esetén egyéni pszichológiai konzultációra járnak hozzám ügyfeleink. Munkám másik felében tréningeket tartok munkatársaink, ügyfeleink számára, valamint részt veszek különböző képzéseken is trénerként. A munkatársaink számára kialakított tréning célja a támogató-fejlesztő attitűd erősítése, célunk, hogy értelmi fogyatékossággal élő ügyfeleinkre mint egyenlő partnerre tekintsünk, s a lehető legnagyobb önállóságot, teljes életet biztosítsuk a számukra. Ezzel párhuzamosan ügyfeleink számára önálló és felnőtt élet tréningeket szervezünk, amelyek keretein belül a hétköznapi élet gyakorlásához szükséges készségeket fejlesztjük. Ezenfelül bekapcsolódtam  a Sorstársi Segítő Szolgálat munkájába, társtrénerként sorstárs segítők képzésében veszek részt. Munkám sokszínű, attól válik különösen izgalmassá, hogy az értelmi fogyatékosság témakörének több színterén vagyok jelen, ezáltal sikerül alaposabban átlátni az egész rendszer működését, a különböző szintek szerepét és igényeit. Ezt elengedhetetlennek tartom ahhoz, hogy szakszerűen és felkészülten tudjunk foglalkozni az értelmi fogyatékossággal, a minél önállóbb életvitellel, hogy ott és annyi támogatást nyújtsunk, ahol és amennyi szükséges.