Munkahelyi inklúzió - pályázatok, projektek

Az elmúlt években a Down Alapítvány kiemelt projektjei közé tartozik az értelmi fogyatékos munkavállalók munkahelyi inklúziójának előmozdítása. Belföldi, illetve nemzetközi Erasmus+ pályázatok megvalósításában veszünk részt, hogy támogassuk értelmi fogyatékos munkavállalók elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon.

Az egyes projekteknek jellemzően különböző fókuszai vannak, de mindegyikben közös a munkaválló felkészítésének, az elhelyezkedéshez szükséges lépések teljesítésének, a betanulás, a munkahelyre való beilleszkedés támogatása, illetve hosszú távú elhelyezkedésnél a rendszeres mentorálás biztosítása.

A fogadó munkahelyekkel való együttműködésünk során részt veszünk a partnerség lehetőségeinek felmérésében, a feladatkör megtervezésében, a jelentkezéssel és felvétellel járó ügyintézés lebonyolításában, a munkatársak érzékenyítő felkészítésében. A betanulás során a munkatársakkal is folyamatos kapcsolatban vagyunk, illetve hosszú távon esetmegbeszéléseket és rendszeres monitorozást vállalunk.

Foglalkoztatás 2019
Értelmi sérült fiatalok elhelyezkedését elősegítő program
Foglalkoztatás 2017
Értelmi fogyatékos munkavállalók nyílt munkaerőpiaci integrációja
ValueAble - Inkluzív foglalkoztatás a vendéglátóiparban
Alapítványunk 2017-ben csatlakozott a ValueAble európai kezdeményezéshez. A projekt célja, hogy inkluzív foglalkoztatás keretében nemzetközi szinten mozdítsa elő értelmi fogyatékossággal élő személyek elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon, azon belül is elsősorban a vendéglátóiparban. A projekt 6 ország együttműködésével az esélyegyenlőség gyakorlati bővítésére, kiterjesztésére törekszik.