Foglalkoztatás 2017

Alapítványunk az FSZK által meghirdetett „MMK személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása”- FOGLALKOZTATÁS 2017 („A” KOMPONENS) program keretében nyújtott be sikeres pályázatot.

A program célja értelmi fogyatékos és megváltozott munkaképességű célcsoportok számára olyan demonstrációs támogató rendszer kiépítése, mely hosszú távon biztosítja a legmegfelelőbb foglalkoztatási forma megtalálását és a célcsoportok hosszú távú integrálódását a munka világába. Elsődleges célcsoportjaink az iskolából kikerült fiatal korosztályból az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok 16 és 30 éves kor között, a 30. életévüket már betöltött inaktív, főként a több éve inaktív fogyatékos és egészségkárosodott emberek, valamint az 50. életévüket betöltött egészségkárosodással élő munkavállalók.

Általános célunk, hogy minden sérült ember dolgozzon, keressen és autonóm életet élhessen, saját lakással, munkával, társsal és hobbival. Szakmai célkitűzésünk, hogy minden munkavállalót képességéhez, készségeihez, taníthatóságához leginkább illeszkedő munkához és munkahelyhez segítsük, a munkapszichológia, a szakképzés, a gyógypedagógiai, a szociálpedagógia és szociális munka eszközeivel.

Olyan adaptív / flexibilis munkaerő-piaci szolgáltatásrendszert demonstrálunk a projektben, mely minden egyéni igényt ki tud elégíteni, a munkavállalót sokoldalúan felkészíti.

Partnereinkkel olyan vertikálisan épülő foglalkoztatási rendszert építünk fel növekvő igényű munkakörökből és munkahelyekből hogy a rendszerbe a legmegfelelőbb szinten lehessen belépni és azon a fokozaton lehessen kilépni, ami a (leendő) munkavállaló állapotának, képességeinek megfelelő stabil foglalkoztatást  biztosít.

A projekt fontos része az attitűdváltás, hozzáállás javítása mind a fogyatékos/megváltozott munkaképességű embernél magánál, mind pedig családjánál, a segítő szakembereknél, a piaci munkáltatóknál és a közgondolkodásban.

Szabó Alexandra (éttermi kisegítő, BB'z Bar & Grill)
Korpás Ágnes (konyhai kisegítő, Caviar & Bull)
Todor Tímea (konyhai kisegítő, Caviar & Bull)
Péntek Zsolt (konyhai kisegítő, Caviar & Bull)
Mándy Csongor (pick-up, Ikea)
Kövecses Judit (konyhai kisegítő, English Garden)
Lévay Bea (konyhai kisegítő, English Garden)