Virtuális fotográfián alapuló művészetterápia környezet,- és erdővédelmi foglalkozások

A környezetvédelmi és erdőmentő programunknak az Erdőmentők alapítvány meséivel és tananyagaival oldjuk meg. Videókat készítünk, melyben rövid mesét olvasunk fel, illusztrációként pedig az Erdőmentőkkel közös erdei tábori fotóinkat használjuk inspirációként.
A foglalkozások programját tematikusan állítjuk össze, évszakok, hónapok szimbolikájával, lelki jelentőségével színesítve. Egy-egy feladat elvégzéséhez ajánlott zeneművet ajánlunk. Több féle eszközt sorakoztatunk fel, melyekkel egy-egy témakörben dolgozhatnak, ezeket kedvükre választhatják a résztvevők, például montázsolás, színezés, pasztell, akvarell, de aki szeretne akár verset is írhat az adott impresszió alapján.
Több résztvevőnk zárt lakóotthonban él, ők csoportosan segítő- gondozóik segítségével végezhetik el a foglalkozás feladatait. A segítőiket felkészítjük a speciális művészeti feladatokra. Ismertetjük velük a feladatokhoz alkalmazott technikákat is. Sok felnőtt résztvevőnk családjánál otthonában tartózkodik, nekik szüleik, gondnokuk nyújt segítséget a feladatok elvégzéséhez. Havonta egyszer megbeszélést tartunk online a segítőkkel, gondozókkal, szülőkkel, és az értelmi fogyatékos résztvevőkkel. Ezeken a meetingeken megosztjuk tapasztalatainkat, átbeszéljük az alkotásaikat, ha szeretnének, és tudnak, beszélhetnek az elkészítéséről, kérdéseiket feltehetik az alkotásokkal kapcsolatban.