Down Világnap 2021.

Március 21 nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre. A Down-szindróma genetikai hátterét, a 3 darab 21-es kromoszómát jelképező dátumon világszerte megrendezett akciók célja, hogy növeljék a megértést, és segítsenek abban, hogy a sérült emberek méltósággal, a társadalom aktív tagjaként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek bemutatják a Down-szindrómás emberek teljesítményét, és azt hogy képesek dolgozni, keresni, saját életükről dönteni, és boldogan élni, mint bárki más.

Egy Világnap, mely évenként újra és újra felhívja a figyelmet a Down-szindrómás és a többi eltérő fejlődésmenetű gyermekre és felnőttre. Ez a nap módot ad arra is, hogy újra és újra hangsúlyozzuk, hogy akkor teljes a világ, ha ők is itt élhetnek köztünk és velünk.

Az idei év egy különleges év, hiszen a 2021. március is szimbolikus értelemmel bír:  '21-03-21, ezen kívül a Down Alapítvány idén ünnepli 30. évfordulóját is.

Alapítványunk ezért arra gondolt, hogy a Világnappal kapcsolatban összművészeti pályázatot hirdet, 3 kategóriában lehet pályázatot leadni és mindhárom kategória első 3 helyezettje jutalomban részesül. A pályázati felhívást ide kattintva lehet megtekinteni.

A pályaműveket ide kattintva lehet megtekinteni.

Mivel a pandémiás helyzet korlátozásait nem oldották fel, így az egyhetes ünnepi összejöveteleinket intézményeinken belül, együtt élő vagy együtt dolgozó ügyfeleinkkel és az őket segítő munkatársainkkal tudjuk csak megszervezni. Összejöveteleink kizárólag 50 fő alatti létszámban kerülnek megrendezésre és csakis oltással rendelkezők vehetnek rajta részt.

A programok összesítéséről ide kattintva, a Zágrábi Gondozóház programjairól pedig itt informálódhatnak.

A médiamegjelenéseket ezen az oldalon gyűjtöttük össze.