Kis Norbert

Hosszan tartó betegség után 46 éves korában elhunyt Kis Norbert, a Down Alapítvány Oroszlán utcai otthonának lakója.
2009-től élt és dolgozott a Zágrábi úti Gondozóházban, majd 2016-tól  az Oroszlán utcai házban.
Norbi hamar kitűnt a többiek közül színes egyéniségével, tehetségével. Gyönyörűen írt, rajzolt, csodálatos kézműves termékeket készített. Szabadidejében szeretett fotózni, énekelni.
Fontosak voltak a barátai  és mély szeretettel kötődött  a családjához. Édesanyja az utolsó pillanatig ápolta, hittel, szeretettel vette körül. Norbi nagyon készült arra, hogy visszatér közénk, még néhány nappal halála előtt is azt ígérte , jön...visszatér közénk.

Az utolsó fotóterápiás kiállítására egy  tájképet rajzolt :  a mély, tiszta vízben tükröződő kék ég és zöld hegyek végtelenségét.
Mindig is hitt az öröklétben, abban, hogy nincs olyan, hogy "volt",  csak a "van" létezik a lélek számára. Hogy ez a titok a fényben, a csillagokban, vagy minden szívdobbanásunkban rejtőzik, azt mi még nem tudjuk...csak Norbi tudja. Szeretettel búcsúzunk tőle és hisszük, hogy egyszer újra találkozunk.

A Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének, a Nemzeti Színházban 2019. december 3-án nyíló kiállításán Norbi összes eddig kiállított képe látható lesz - ezzel adózunk emléke előtt.