Egyéb médiamegjelenések

Hogyan épül fel a Down Alapítvány? Mi az alapítvány célja a XV. kerületben most épülő napközi otthonnal? – többek között ezekről is beszélt alapítványunk elnöke, Dr.

Riport egy fővárosi, gazdagréti befogadó óvodáról, ahová Down-szindrómás kisgyerek is jár. Témája, mit jelent a másság egy óvoda mindennapi életében, hogy oldják meg a fejlesztéseket, ha az óvodába ezt igénylő kisgyermek is jár, valamint szól az elfogadó szülőtársakról is szól az adás riportja. 

Az alábbi linken tudja meghallgatni az adást: ITT

Bérczesi Róbert MüpArt Árad a szeretet című 2014.12.06-i koncertfelvétele, melyet a Duna TV-n lehetett megtekinteni. A szám címe: Bérczesi Róbert ‒ Müller Péter Sziámi: MARCI HEVESEN. Előadja: Bérczesi Róbert és zenekara, tánc: Szilvásy Márton.

A Klubrádió Zsebenciklopédia című podcastjének legújabb (2023. február 16., csütörtök 13.00) epizódjában Gaál Ildikó Steinbach Évával beszélget a Down Dada Szolgálatról és a Down-szindrómáról. A beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért, a Down Alapítvány segítségével egy MOL pályázat keretében létrehozta a Down-szindrómás gyermekek állatkerti élményterápiáját.

A Kossuth Rádió, Vendég a háznál című magazin műsora alapítványunk kézműves táborában járt, július 20-án. A Down Alapítvány kézműves tábora egyre népszerűbb. A riport bemutatja, hogy milyen munkafolyamatokkal készülnek a szebbnél-szebb kézműves alkotások a táborban. Hogyan töltődnek fel az értelmi sérült fiatalok a táborban és mit jelent ez a szüleiknek?

A riportot IDE kattintva tudja meghallgatni.

A Kossuth Rádió Az este − házigazda ... című, 2021.02.03-i gondolatébresztő műsorában hallhatják Steinbach Évát, a Down Dada Szolgálat szakmai vezetőjét.

A házigazda: Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója
Téma:Down Dada Sorstárssegítő szolgálat és a down-szindrómával gazdagított élet


 

A Duna TV 2021. január 4-i Ridikül című műsorának vendége volt Dr. Gruiz Katalin.

A műsor témája: A genetika jelene és jövője
Műsorvezető: Dióssy Klári

További vendégek:
Dr. Vellai Tibor − kutató, tanszékvezető, ELTE TTK
Dr. Elekes Tibor − központvezető klinikai genetikus, RMC − Magzati Medicina Központ
Dr. Fekete Bálint − klinikai genetikus, Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete

 

Dr. Gruiz Katalin és Janzsó Cili a 2020.12.02-án a Bonum TV Délelőtt című műsorában járt.

Téma: Down-szindrómával a munkaerőpiacon

 

A Kossuth Rádió Vendég a háznál − Kinek kell egy ilyen gyerek? című, 2020.11.04-i adásában hallhatják Steinbach Évát, a Down Dada Szolgálat szakmai vezetőjét a Down Alapítványnál megnyílt nyílt örökbefogadási lehetőségről.

Felkarolta a Down-szindrómásokat az egyik legnagyobb divatmárka - ezzel a hírrel kapcsolatban járt 2020. július 13-án az RTL KLUB Reggeli műsorában Dr. Gruiz Katalin és Janzsó Cili.

Megnyitotta kapuit a Fővárosi Állatkert Lepkekertje. A most érkezett pillangók egyből örökbefogadókat is kaptak, méghozzá a Down Alapítványt. Azért minket, mert az állatkert fotópályázatán öt Fotóterápiás műhelyünkben tevékenykedő ügyfelünk pályaműve is a legjobbak közé került.

"Művészet az emberért, a fogyatékkal élő és hajléktalan alkotók kiállítása az ELTE lágymányosi kampuszában" címmel 2019.04.09-én 08:08-kor rövid rádióriport volt a Katolikus Rádióban.

A felvétel 8:48-nál kezdődik.

https://www.katolikusradio.hu/archivum.php?firstaudioid=8&mev=2019&mho=…

 

Egy szegedi rádió, a Karc FM 2019.04.09-i Spájz című műsorában, Csontos Lilla összeállításában hallható rádiófelvétel a 2019. április 4-én (csütörtökön) 17 órakor megnyílt, a Művészet az emberért című kiállításról.

A kiállítás az ELTE TÁTK szociális munka tanszékén nézhető meg, ahol a Down Alapítvány fotóterápiás műhelye a Frida Kahlo projekt képeivel szerepel.

Jakupcsek plusz! - 1. rész 2019.01.31.

Az ATV Jakupcsek plusz! című közérzeti talk-show 2019.01.31-i adásának vendégei:

Keresztes Anna Down-szindrómás színésznő

Steinbach Éva Down-dada, a Down Alapítvány munkatársa és

Sevcsik Anna a Babagenetika Egyesület alapítója,

Műsorvezetője: Jakupcsek Gabriella.

Szerencsésen lezárult a NIOK és az Erste Bank támogatásával adománygyűjtő kezdeményezésünk. Ezúttal a támogatott önálló élethez szükséges berendezésekre hirdettünk gyűjtést 500 000 forint célösszeggel. Sokat segített az összeg elérésében az RTL Klub 02 28.-i esti híradójában való megjelenésünk. A pénzadomány mellett rengeteg tárgyi adomány került felajánlásra, pl.