Down-szindróma Világnapja

Klip premier volt az idei Down-szindróma világnapja alkalmával, 2024.03.21-én: AlhangjAI - Az angyalok köztünk járnak címmel Száraz Ferenc és Brillmann Zsolt közös munkája során született a dal, amely célja, hogy rávilágítson: a zene erejével képesek vagyunk áthidalni a különbségeket és építeni egy elfogadóbb közösséget.

Az alapítvány új napközi otthonának, a Bocskai Napközi Otthon ünnepélyes megnyitójára a HírTV Radar című riportműsora is kilátogatott, a Down-szindróma világnapján.

A műsort ide kattintva érheti el: IDE Kattintva

A Down-szindróma világnapja kapcsán a Petőfi Rádió Hazai című műsorának stúdióvendége volt Dr. Gruiz Katalin. A műsorvezető, Mák Kata többek között arról is kérdezte alapítványunk elnökét, milyen életfeltételei vannak a down-szindrómás embereknek, és szó volt az adásban arról is, hogy miben tud segíteni az alapítvány azoknak a családoknak, amelyekbe down-szindrómás kisbaba születik.

Az M1 Esély című magazin műsor  (2024.03.23-i adás) az alapítványunk Fototerápiás Művészeti Műhelye által rendezett Élni jó! című kiállításon járt, a Pestújhelyi Közösségi Házban.  A tárlaton a Down Alapítvány Művészeti Műhelyének értelmi fogyatékossággal élő alkotóinak az alkotásai láthatók. 

A Kossuth Rádió Délelőtt című szolgáltató magazin műsor vendége volt alapítványunk elnöke Dr. Gruiz Katalin, március 25-én, a Down-szindróma Világnapjához kötődően. Az adásban riport is elhangzik, amelyben bemutatásra kerül az alapítvány Sarokház lakóotthona, amelyet alapítványunk ügyfelei mutatnak be. Mesélnek a mindennapjaikról, munkájukról.

A Duna Tv Család-barát című magazin műsor vendége volt Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke a világnap alkalmából.

A műsort IDE kattintva éreti el.

A Down-szindróma világnapja alkalmából dr. Gruiz Katalinnal és Janzsó Cilivel beszélgetett Faragó Janka a Petőfi Rádió Hétvége Petőfivel c. műsorában arról, hogy milyen segítséggel és hogyan tudnak teljes életet élni, a Down-szindrómával élők.

A beszélgetést ide kattintva érheti el.

 

A hatoscsatorna feketén-fehéren magazinműsora a Down-szindróma Világnapja alkalmából 2022.03.18-án készített riportot dr. Gruiz Katalinnal, Magyari Tímeával és Janzsó Cilivel.

Kenézi Diána és Hegedűs Ákos Down-dada házaspár családjáról készült riport, MTVA Találkozás 2022.03.20-i adása.

A Duna Tv Család-barát magazinműsora a Down-szindróma Világnapja alkalmából 2022.03.21-én készített riportot dr. Gruiz Katalinnal és Janzsó Cilivel.

A Katolikus TV Délelőtti magazinműsora a Down-szindróma Világnapja alkalmából 2022.03.18-án készített riportot dr. Gruiz Katalinnal és Janzsó Cilivel.

A Down-szindróma Világnapja alkalmából a filmet készítette: Czinege Bea és Száraz Ferenc Down-dada házaspárunk

A videó ötlete Völgyiné Zdolik Katalin intéyménzveyető fejéből pattant ki, a videó zenéjét Szilvásy Marci választotta ki.

A Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthon ügyfeleinek Down Világnap 2021 alkalmából készített flashmob videója.

A Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthon dolgozóinak Down Világnap 2021 alkalmából készített flashmob videója.

2021.03.21-én a Petőfi TV Filmklub című műorában Galán Géza beszélgetett dr. Gruiz Katalinnal és Janzsó Cilivel a beszélgetés előtt levetített Dafne című filmről (egy Down-szindrómás lány életéről szól) és a Down-szindrómáról

A Down-szindróma Világnapja alkalmából a filmet készítette a National Down Syndrome Society.

Március 21. a Down-szindróma Világnapja.

Ez alkalomból a Life TV Kéz a kézben − Down-szindróma címmel elkészített egy nagyon kedves filmet. A filmben megszólalnak szülők, szakemberek, segítők és srácok, illetve a Down Alapítvány elnöke is. Bemutatják a korai fejlesztés fontosságát és a támogatott, de önálló élet lehetőségét.

A filmet egy nagyon lelkes fiatal forgatócsoport készítette: Rideg Richárd, Molnár Gábor, Nagy Bence, Mester Kristóf, Bilics István, Balogh Edit, Vitrai Zsófia, Wágner Szilvia és Szabó Péter.

Köszönjük a munkájukat!