Orvosi megmondás és sorstársi segítségnyújtás

Ma a veleszületett rendellenességek esetén alkalmazott orvosi kommunikáció, a "megmondás" ritkán jelent kapcsot a szülő és gyermek kórházból kikerülés utáni napjainak főszereplőivel, a támogató szakemberekkel, a Sorstársi Segítő Szolgálattal, mentorszülői hálózatokkal, a Korai Fejlesztő és Tanácsadó Központokkal.

A csatolt előadásban az orvosi megmondás és a Sorstársi Segítő Szolgálat munkájának összehangolásának fontosságát és lehetőségeit mutatjuk be azzal a céllal, hogy 

1. Legyen az orvosi  megmondási protokoll része a Sorstárs Segítő, vagy Down-szindróma esetén a Down-Dada létezésére, elérhetőségére vonatkozó információ!

2. A megmondó orvos vagy a vele együttműködő egészségügyi szakdolgozó  adja meg a Sorstárs Segítő vagy a Down Dada Szolgálat  elérhetőségét  a szülőnek vagy ajánlja fel, hogy hívja azt!

3. Legyen állandó, élő kapcsolat a kórház/szülészet/szülész/gyerekorvos és a Down Alapítvány Sorstárs Segítő és Dada-szolgálatai között a gyermek és a család érdekében!!

4. Legyen szóróanyag, ismertető a kórházakban, amit oda lehet adni a szülőnek. Ha kifogy, pótlásról gondoskodjon kórház + a Sorstárs Segítő / Dada-szolgálat!

CsatolmányMéret
PDF icon Orvosi és sorstársi együttműködés1.89 MB