Az alapítványról

A Down Alapítvány céljai

A Down Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához.
1145 Budapest, Amerikai út 14.
E-mail: down@downalapitvany.hu, Tel.: 788 2513,
Adószám: 18005282-1-42
Bank: UniCredit Bank, 1111 Budapest. Lágymányosi u. 1–3.
Számlaszám: 10918001-00000013-38730007
A Down Alapítvány 1992-től működik ebben a formában. Kezdetben szülőkből álló kuratórium irányította, később a szervezet szakmaiságának növekedtével fokozatosan nőtt a szakemberek létszáma a kuratóriumban, orvosokat, gyógypedagógusokat, szociális menedzsereket és gazdasági szakembereket vontunk be, hogy szaktudásukkal segítsék munkánkat.
Ebben a menüpontban az Alapítvány minőségpolitikáját, alapító okiratát és közhasznúsági jelentéseit mutatjuk be az érdeklődőknek.
A Down Alapítvány Kuratóriuma jelenleg 10 tagú. Az elnök Dr. Gruiz Katalin.
Három fő felügyelő bizottsági tag van.
Az Alapítvány munkatársainak bemutatkozásán kívül az egyes feladatkörökről készült leírást is megtalálhatják ezen az oldalon.
Elsősorban szolgáltató alapítványnak tartjuk magunkat, így azok, akiknek a szolgáltatásokat nyújtjuk az Ügyfeleink.
Ügyfélkörünk legszélesebb rétege a sérült, fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek és családjaik.
Az személyközpontú szolgáltatásokat igénybe vevő gyerekeken és felnőtteken kívül az őket segítő, támogató, oktató, rehabilitáló vagy gyógyító szakembereket is ügyfeleinknek tekintjük, hiszen számukra is nyújtunk szolgáltatásokat, elsősorban oktatást, továbbképzést vagy támogatott foglalkoztatást.
Egy kicsit az ügyfeleink közé soroljuk azokat az ügyintézőket és szolgáltatókat is, akik igénybe veszik szemléletformáló képzéseinket, érzékenyítő tréningjeinket.

Ezen az oldalon azokról a munkatársainkról és ügyfeleinkről emlékezünk meg, akiknek hozzánk kötődött a sorsa, de ma már nem lehetnek velünk.
EBBEN A MENŰPONTBN AZ AKTUÁLIS DOWN ALAPÍTVÁNYI ÁLLÁSHIRDETÉSEKET TALÁLJA AZ ÉRDEKLŐDŐ.
Segíteni akarsz? De nem adomány formájában támogatnád a fogyatékos embereket, hanem személyesen szeretnél dolgozni velük vagy értük?
Jelentkezz önkéntesnek a Down Alapítványhoz!
22 helyszínen 300 értelmi fogyatékos gyermek és felnőtt várja a segítséget, egy mentort, egy külső kapcsolatot, egy ráérő támogatót, aki szebbé varázsolja az életüket.
Önkéntes szerződés