Rostás Erzsébet, Erzsók

Erzsóknak szólították a társai, barátai és a munkatársak.

Barátságos, közvetlen, vidám, szeretetreméltó személyiség volt. Mindenki szerette különleges lényét.

1996-ban került a Down Alapítvány Tétényi úti Otthonába. Gyenge volt és beteges, de az évek során, bár vékony maradt, de megerősödött és betegségeiből is kigyógyult.

Az Alapítvány támogatása mellett szakiskolában kitanulta a bőrtárgy készítést, a szövést, mézeskalács készítést. Majd legjobb barátnőjével Krisztián Marikával az Alapítvány első lakóotthonába költözött az Andor utcába. Később Farkas Gizmó is csatlakozott hozzájuk. Így hárman nagyon jóban lettek, úgy is hívták magukat, hogy a három grácia. Mindig együtt voltak, szinte így alkottak egy kis családot az Alapítvány nagy családján belül.

Erzsók jó humorának köszönhetően, mindig meg tudta nevettetni társait, saját magát és a munkatársakat. Voltak különc dolgai, nem szerette, ha a lábtörlő az ajtó előtt van, imádta a garbókat szinte télen-nyáron csak azt hordta volna, nehezen lehetett rábeszélni más ruhadarabra, ha úgy volt kedve ki is dobta a számára nem megfelelőket a kukába. Nem szerette, ha az ajtók nyitva vannak, mindig be kellett csukni azokat. Örök optimista volt, mely  átsegítette a nehezebb napokon a körülötte lévőket is.

Az utolsó három évét, a Down Alapítvány Márga Utcai Támogatott Lakhatásban töltötte, a nyugdíjasok számára kialakított kertes házban, családias környezetben. Ide is egyszerre költözött a „három grácia”, mely nagy örömmel töltötte e, és biztonságot adott mindhármuknak.

A kertbenszeretett kikapcsolódni, a közeli parkban sokat sétáltak társaival. A különböző programokban, kirándulásokban mindig nagy örömmel vett részt. Imádta a színezőket, akár egész napját kitöltötte a  színezéssel. Ennél csak utazni szeretett jobban.

Az édesség nagy kedvence volt, bármilyen formájában szívesen fogyasztotta, lehetett az fagyi, torta, csoki, nápolyi, a lényeg, hogy édes legyen. És ehette, mert mindig nagyon vékony volt és törékeny.

A tánc, a zene lételeme volt, ha zenét hallott már mosoly volt az arcán. Aktív éveiben a Nem Adom Fel együttes tagja volt.

Erzsók gyerekkori fotójával
Erzsók a kézműves műhelyben
A három grácia
Az Andor avatóján
Erzsike és Gizmó
Erzsók Marikával