A Down Alapítvány

03. 21. A Down-szindróma  Világnapja

Tekintsék meg a fenti videót, melyben bemutatjuk, hogy mit mond az előítélet és mondanak maguk a Down-szindrómás emberek a Down-szindrómáról.

 Az ENSZ által meghirdetett Világnapok célja, hogy a Föld lakóit érintő fontos dolgokra, problémákra felhívja a figyelmet.

Down Világnapi programjainkkal mi is csatlakozunk az évenként meghirdetett kampánytémához.

Ebben az évben az önálló életvitel, az önálló döntéshozatal került a világszerte összehangolt Világnapi rendezvények fókuszába.

Pályázatot hirdettünk a Down-szindrómás fiatalok körében, hogy mondják el, mit jelent számukra az önálló életvitel, a saját maguk által meghozott döntések.

Ez a link elvezet a pályamunkákhoz.

 

Kérjük, támogassa Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítványt adója 1%-ával!

Bővebb információt itt talál.

 

FONTOS!

Néhány éve sokunknak már a NAV készíti el a bevallását. Ebben az esetben nem kapunk külön tájékoztatást az 1%-leadásáról. Emiatt a fenti gombra kattintva letölthető 1%-os ívet a bevallásból a NAV lakhely szerint megfelelő címére adószámunk megadásával vagy ügyfélkapun keresztül május 20-ig kell külön leadni.

Fontos továbbá, hogy a NAV adatbázisában, a támogatható szervezetek listájában az alapítvány teljes neve szerepel. Kérjük ezért a következő képpen keressen minket: "Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány"!

Számítunk a segítségére, akkor is, ha a NAV tölti ki a bevaláását!

Adószám: 18005282-1-42 

A Down Alapítvány értelmileg akadályozott és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához. Ennek érdekében egy komplex szolgáltatás-rendszert tart fenn, mely magába foglalja

  • a családok korai segítését (Dada-szolgálat, tanácsadás, szülőtréningek);
  • a sérült gyermek komplex korai ellátását (Down Ambulancia, Korai Fejlesztő és Tanácsadó);
  • a családok folyamatos támogatását (szociális szolgáltatások, Átmeneti Otthonok, Napközi Otthonok),
  • a fiatal sérültek önálló életre és munkára előkészítését (komplex felmérés és fejlesztés),
  • az önálló élet feltételeinek biztosítását (támogatott foglalkoztatás, munkahelyek, támogatott lakhatás, lakóotthonok, napközi otthonok).

Szolgáltatásaink megtervezésekor egyénre szabott megoldásokat keresünk, és a holisztikus szemlélet gyakorlati megvalósítását tartjuk szem előtt. Alapelveink a normalizáció és az integráció, hogy a sérült emberek és családjuk velünk és köztünk élhessenek, mint bárki más.

Adományával lehetővé teszi, hogy szolgáltatásainkkal minél több Down-szindrómás és más sérült gyereknek és felnőttnek nyújthassunk segítséget, fejlesztést, lakhatást, munkát, önálló életet! Lépjen ide, ha adományozni szeretne: A Down Alapítvány megújult bankkártyás adományozási rendszere.

Utcán, aluljárókban, áruházakban, plázákban sosem gyűjtünk adományt. Ha ilyesmit tapasztal, akkor sajnos a Down Alapítvány nevével visszaélő szélhámosokkal találkozott.

Az alapítvány székhelye és központi irodája:

Down Alapítvány Központi Iroda
1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: 363-6353

Az Alapítvány elnöke: Dr. Gruiz Katalin
E-mail cím: down [at] downalapitvany.hu

Bankszámlaszámok:
UniCredit Bank 10918001-00000013-38730007
UniCredit Bank 10918001-00000013-38730148
(Citibank 10800007-56240003 - megszűnt, kérjük, hogy az UniCredit Bank-os számlaszámunkra utaljanak. Köszönjük!)

Egyéb azonosító- és engedélyszámok:

Adószám: 18005282-1-42
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000844/2014

Védett foglalkoztatás hatósági bizonyítványának nyilvántartási száma: 63/0125/HB

Doklist.com által hitelesített szervezetAz Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány
Doklist.com profilja