Oroszlán utcai családi ház

Az Oroszlán-ház 2017 januárjától teljes létszámmal működik az XV. kerületben, ami 12 fő támogatásra szoruló fiatal felnőtt számára jelenti az otthont.
A lakók egy- és kétszemélyes szobákba költöztek, Maguk által hozott bútorokkal illetve berendezési tárgyakkal szerelhették fel szobáikat, illetve a közös helyiségek berendezését az alapítvány fedezte.  Kétévente próbáljuk a festést felújítani, a lakók igénye szerint.  A házban szintenként minden szinten kialakításra került egy fürdőszoba. Az első és a második emeleten teljesen felszerelt konyhák biztosítják az ételek közös elkészítését. Hét közben a munkahelyen ebédelnek, hétvégén a segítőkkel, együtt készítik el az ebédet. Közös nappali és ebédlő és az első szinten egy nagy nyitott terasz biztosítja a találkozási pontokat és a közösségi élet szintereit. Időközben minden emeleten beszerelésre került a klíma. Háztartási gépekkel jól el vagyunk látva, tanulhatják a fiatalok a főzést, mosást, szárítást. Tavasztól őszig a felújított udvar nyújt lehetőséget  az aktív és a passzív pihenésre. / Nyáron medence, ping-pong asztal, grillsütő / 

Lakóink a hétköznapjaikat munkával töltik. Többségük a Bocskai úti foglalkoztatóban kerámia termékek, dekorációk és bőrdíszműves termékeket készítésével foglalkozik. Több lakónk művészetterápiás Három lakónk külső, védett munkahelyen is dolgozik.

Hétfőn munka után, együtt készítik el a heti tervezést, mely az egyéni fejlesztési igényekre épül. Vannak egyéni külsős programjaik is, két lakónk a Parafónia Együttesben zenél, van, aki színész a Baltazár színházban, egy lakónk zongorázni tanul. Ezekre az egyéni programokra is elkísérjük Őket, ha igénylik.

Egy héten egyszer a Márga Sportcentrumban sportolnak lakóink, több alkalommal részt vesznek sportversenyeken, például ergométer verseny, amelyen dobogós helyezéseket érnek el. Négy lakónk speciális karate oktatásban vesz részt, már Ők is indultak hazai versenyeken, ahol szép teljesítményeket értek el.. 

Hétvégén kicsit lazább az elfoglaltság, lehetőség van kulturális sport és szabadidős programokra. Minden évben kétszer – háromszor táborozást szervezünk, az alapítványi nyaralókban, vagy külső szolgáltatónál.

Segítőink egy – két lakónak a mentorai is, közös megbeszélés és kiválasztás alapján. Nagyon szoros minden fiatalnál a családi kapcsolat, így gyakran vannak otthon szüleiknél, testvéreiknél látogatóban.

Dani, Dávid és Ferkó
Jennifer
Kiss Ági
Délutáni alkotás
Bea tereget
A kézműves műhlyben
Fiúk a nappaliban
Bea a zuhanyzóban
Marci CD-gyűjteménye
Marci a komputernél
Jennifer
Cili a nappaliban zongorázik
Bea sapkát köt
Ferkó a szobájában
A ház a két garázsbeállóval
A ház az Oroszlán utca felől