Katona Klári

Katona Klári a néhai MATÁV (ma T-Com) "Adományvonal" arca-ként találkozott először a Down Alapítvánnyal. A sérült, beteg embereket és jó ügyeket támogató jótékonysági kampány résztvevőjeként sok emberi problémával és segítő szervezettel találkozott, a Down Alapítvány értelmi sérült kliensei és az őket ellátó, segítő emberek mégis kiemelt szerepet töltenek be Katona Klári életében, karitatív munkájában.

Ha újságírók megkérdezik, hogy a sérültekért végzett jótékonysági munkája során mire emlékszik legszívesebben, melyik élménye a legmaradandóbb, Katona Klári mindig a Down Alapítványt említi és hozza fel példának arra, hogy hogyan lehet a semmiből akarással egy olyan modellrendszert létrehozni, amilyet a Down Alapítvány létrehozott.

Az 5 évvel korábbi sikeres telefonos kampány évfordulóján Katona Klári ellátogatott a Down Alapítvány Átmeneti Otthonába, ahol nagy szeretettel fogadták.

2007 decemberi jótékony célú Karácsonyi fellépésére meghívta a Down Alapítvány néhány tehetséges zenészét, akik a meghívás alkalmából megalakították a "Triót" és sikeres műsort adtak Katona Klári karácsonyi műsorába ékelődve.