Sorstársi mentorszülő képzés 2022

Kedves Szülők!

A Down Alapítvány az EMMI és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Szülő2022 pályázatán nyert támogatás segítségével idén újra megrendezi a sorstársi mentorszülő képzését.

Helyszín: Jánoshalma, Baráti Missziós Centrum
Időpont: 2022. augusztus 11. csütörtök délutántól (az első étkezés a vacsora) augusztus 14. vasárnap ebédig

A tréningre azokat az új sorstársi segítő házaspárokat várjuk, akik az elmúlt időszakban kapcsolódtak be a munkába, vagy újonnan szeretnék képzett mentorként segíteni fejlődési rendellenességgel született gyerekek szüleit. Cél a korábban kidolgozott sorstársi segítő protokoll elsajátítása, a szolgálatban való munkához szükséges ismeretek megszerzése. A Sorstársi Segítő Szolgálat önkéntes alapon működik, országos, és mindenki a saját településén, ill. környékén nyújt segítséget. Az Alapítvány információkkal, szóróanyagokkal segíti a munkát, és találkozásokat, továbbképzéseket szervez a végzett mentorszülőknek.

Teljes családokat várunk, szülő(ke)t a gyermekükkel (gyermekeikkel) együtt. A tréningfoglalkozások alatt a gyermekekre szakképzett gondozók és önkéntesek vigyáznak, programokat, foglalkozásokat biztosítanak számukra.

A képzést gyakorlott oktató-tréner, Keszericéné Rab Jolán vezeti. Esténként kötetlen program van, mely lehetőséget ad egymás jobb megismerésére, a családok és a gyerekek közötti kapcsolatok kialakulására.

A tréning ideje alatt dr. Gruiz Katalin, az Alapítvány elnöke is ellátogat a foglalkozások helyszínére, hogy az Alapítványban megvalósított felnőtt programokról adjon tájékoztatást.

A tréningekre ezen a linken lehet jelentkezni legkésőbb 2022. június 30-ig. Maximum 8 család jelentkezését tudjuk elfogadni, így előfordulhat, hogy a helyek a határidő előtt betelnek, az utána jelentkezők várólistára kerülnek.

A jelentkezés feltétele felnőttenként 10 000,- forint foglaló eljuttatása Alapítványunk címére (személyesen vagy a 10918001-00000013-38730007 számú számlára utalással). A megjegyzésbe kérjük beírni, hogy sorstárs segítő tréning foglaló, az igazolást a steinbach.eva [at] downalapitvany.hu (steinbach[dot]eva[at]downalapitvany[dot]hu) címre is küldjétek el, kérem.
A foglalót lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni! A tréning a foglaló kivételével ingyenes. Szállást és napi háromszori étkezést térítésmentesen biztosítunk.

További információk Steinbach Évától kaphatók a steinbach.eva [at] downalapitvany.hu (steinbach[dot]eva[at]downalapitvany[dot]hu) címen vagy a 20/260 7793 mobil számon.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolatfelvétel

Steinbach Éva
steinbach.eva [at] downalapitvany.hu (steinbach[dot]eva[at]downalapitvany[dot]hu)
20/260 7793

Képzés típusa
Legközelebbi időpont