Támogatott lakhatást segítők

A képzés célja:

Az önálló lakhatást támogató szakemberek (segítők, támogatók, mentorok) feladata mind elveiben, mind célját tekintve eltér a szociális szolgáltatások ismert megoldásaihoz képest, így a fogyatékos személyek nappali és bentlakásos intézményében,  a korábbi rendeletek szerinti lakóotthonaiban, idősek klubjában vagy otthonában végzett segítő feladatoktól. Az alapvető szaktudáson kívül holisztikus szemléletre, tudatos etikára és a folytonos fejlődést, az életfogytig tanulást szem előtt tartó proaktív és interaktív attitűdre van szükség, továbbá a támogatott lakhatás, mint új szociális szolgáltatás eszköztárát és a jogi hátteret is meg kell ismerniük.

A képzés tartalmi követelményei:

• Szociális szolgáltatásokban dolgozó/jártas szakember ismerje meg az értelmi fogyatékossággal kapcsolatos specifikumokat.
  • A résztvevő ismerje meg az értelmi fogyatékosok támogatott önálló életének szakmai megoldásait, a segítő szerepét a támogatott lakhatás, a támogatott foglalkoztatás és az ehhez kapcsolódó támogatott döntéshozatal területén.
  • Ismerje meg a szociális segítő munkába ágyazott fejlesztés módszereit.
  • Nagymértékben növekedjen a szakember tudatossága a munkája során.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

• Szociális szolgáltatásokban dolgozó/jártas szakembert megismerteti az értelmi fogyatékossággal kapcsolatos specifikumokkal.
  • A résztvevő megismeri az értelmi fogyatékosok támogatott önálló életének szakmai megoldásait, a segítő szerepét a modern szociális munka elméleti ismeretei mellett az ide vonatkozó gyakorlatot.
  • Megismeri a szociális munkába ágyazott fejlesztést, empowerment és coaching technikákat.

Tervezett képzési idő

• Összes óraszám: 32 óra
  • Elméleti órák száma: 16 óra
  • Gyakorlati órák száma: 16 óra

A képzést az NCSSZI akkreditálta, a képzésért adható kreditpont értéke: 30 pont.

Kapcsolatfelvétel:

Jelentkezés: a down [at] downalapitvany.hu ( (link sends e-mail)), valamint a feher.zsanett [at] downalapitvany.hu ( (link sends e-mail)) e-mail címen.

Részletes információhoz a 06 1 363 6353-as telefonszámon és a fent említett e-mail címeken juthatnak.

Kapcsolatfelvétel:

Jelentkezés: a down [at] downalapitvany.hu, valamint a feher.zsanett [at] downalapitvany.hu e-mail címen.

Jelentkezési lap:

Képzés típusa:
Legközelebbi időpont:
2015. 09. 19. to 2015. 10. 15.