Hidasi Henriett

„Az egyetlen igazi boldogságot akkor találjuk meg, ha szüntelenül befelé növekszünk, és igazabbá, nagylelkűbbé, egyszerűbbé, emberibbé, kedvesebbé, tevékenyebbé válunk. Mindezt úgy tehetjük meg, hogy a mindennapi feladatainkat olyan jól végezzük, amennyire csak tőlünk telik"

(James Freeman Clarke)

BEMUTATKOZÁS

Gyerekkorom óta vonzott az orvosi pálya, de sajnos életem más irányba terelődött. Mindig közel maradtam a gyógyító területhez, annak ellenére, hogy nem volt lehetőségem orvosi egyetemre járni. Fiatalon tapasztaltam meg a segítségnyújtás örömét és szükségességét, melyet felnőtt koromban már tudatosan választottam.

2012 óta dolgozom gyógymasszőrként, melynek köszönhetően mélyanatómiai- és orvosi ismereteket szerezhettem, így reális képet kaptam az emberi szervezet bonyolult és összetett felépítéséről, működéséről. Mivel szerettem volna az ember teljességét megismerni, bele vetettem magam az alternatív gyógymódok tanulásába. A különböző továbbképzések alatt olyan gyógymódokat volt szerencsém tanulni, amellyel az ember egészét figyelembe véve holisztikus szemlélettel tudok dolgozni.

Szerencsésnek vallhatom magam, hogy hasonló elvek alapján gondolkodó kollégákkal, orvosokkal, szakemberekkel könnyen együtt tudok működni, illetve akkupunktúrás orvos mentoromnak köszönhetően megfelelő utat találok a hozzám forduló embereknek.

Baráti körben szembesültem először azon problémákkal, melyek a gyógypedagógia irányába tereltek. Itt kerültem közelebb a korai fejlesztés és mozgás fontosságához, mely rávilágított, hogy nem csak az egészséges életmód és szemléletmód változtatás, prevenció a fontos, hanem a korai életszakaszban történő fejlesztés is. Elhatároztam, hogy a tanult gyógymódokat és tapasztalatokat beépítem a fogyatékos gyermekek fejlesztésébe, komplexebb rehabilitációjába.

Pozitív visszajelzéseket kaptam e területeken is, és mostanra már elmondhatom, hogy megtaláltam a kijelölt utam gyógymasszőrként, természetgyógyászként és gyógypedagógusként, melyet nap mint nap örömmel, hivatásomként végzek.