Gazda Eszter, gyógytornász, korai mozgásfejlesztő

Gyógytornász diplomámat a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem 2013-ban. A gyerekgyógyászat felé tudatos választás eredményeként fordultam: úgy éreztem, ez az a terület, ami leginkább lázba hoz, mert amellett, hogy hatalmas szakmai kihívást jelent és folyamatos fejlődést és tanulást igényel, emberileg is próbára tesz ez a nehéz, ám hálás munka.

A Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjában 2014 decemberében kezdtem dolgozni részmunkaidőben, ahol egészen újszülött kortól az önálló járás eléréséig segítem a hozzánk járó, főként Down-szindrómás gyermekek korai mozgásfejlődését.

A tudatos mozgások kialakulásáig a Katona-féle korai neuroterápia által használt elemi mozgásminták kiváltásával igyekszem megelőzni a kóros mozgásminták kialakulását és elősegíteni a normális mozgásfejlődést, melynek bizonyos feladatait a szülők otthon is végzik.

A gyermek egyéni fejlődését figyelembe véve fokozatosan áttérünk az aktív, tudatos mozgásformák stimulálására.

A hatékony munkát segíti a szülőkkel, hozzátartozókkal és a kollégákkal való szoros együttműködés is.