Szociális integráció szociális segítőknek

A képzés célja, hogy a résztvevők sajátítsák el a képzés során az integráció és az inklúzió fogalmát, fajtáit, szintjeit és gyakorlati megoldásait, az integrált oktatást, az integrált szociális és egyéb szolgáltatások feltételeit értelmi fogyatékosok esetében. Ismerjék meg a mentális akadálymentesség fogalmát, gyakorlatát, mint alapfeltételt.

A képzés tartalmi követelményei:

• A képzésben résztvevő ismerje meg az integráció és inklúzió elméleti alapjait és gyakorlati megvalósításait.
  • A résztvevő szakember ismerje meg az integrált szociális szolgáltatások elméleti alapjait és gyakorlatát
  • A szociális szolgáltatásokban jártas szakember ismerje meg az értelmi fogyatékossággal kapcsolatos specifikumokat, az integráció és inklúzió követelményeit.
  • A résztvevő ismerje meg az integrált közösségi szolgáltatások főbb jellegzetességeit és eltéréseit az általa ismert, nem közösségi megoldásokhoz képest.
  • Nagymértékben növekedjen a szakember tudatossága a munkája során.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

• A képzésben résztvevő részleteibe menően megismerkedik az integráció és inklúzió elméleti alapjaival és gyakorlati megvalósításaival.
  • Tapasztalattal nem rendelkező szakembert megismerteti az integrált szociális szolgáltatások elméleti alapjaival és gyakorlatával.
  • Szociális szolgáltatásokban jártas szakembert megismeri az értelmi fogyatékossággal kapcsolatos specifikumokkal, az integráció és inklúzió követelményeivel.
  • A résztvevővel megérteti az integrált közösségi szolgáltatások főbb jellegzetességeit és eltéréseit az általa ismert, nem közösségi megoldásokhoz képest.
  • A képzés eredményeképpen nagymértékben megnövekszik a tudatosság a szakemberben.

A programba való bekapcsolódás feltételei:

• Iskolai végzettség: Érettségi bizonyítvány és/vagy szociális, egészségügyi, pedagógus szakképesítés
  • Szakmai gyakorlat: Legalább 1 év
  • Egyéb feltételek: Elsősorban szociális területen dolgozó és civil szervezeti munkatársak számára

Tervezett képzési idő:

• Összes óraszám: 30 óra
  • Elméleti órák száma: 15 óra
  • Gyakorlati órák száma: 15 óra

A képzés az NCSSZI által  akkreditált, a képzésért adható kreditpont értéke: 30 pont

Kapcsolatfelvétel:

Jelentkezés: a down [at] downalapitvany.hu, valamint a tothandrea [at] downalapitvany.hu e-mail címen.

Részletes információhoz a 06 1 363 6353-as telefonszámon és a fent említett e-mail címeken juthatnak.

Jelentkezési lap:

Képzés típusa:
Legközelebbi időpont:
2015. 11. 07. to 2015. 11. 28.