Földvári Dóra, gyógypedagógus, korai fejlesztő

2013 júniusában végeztem gyógypedagógusként az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányon. Főiskolai hallgatóként már az első év végétől igyekeztem minél több gyakorlati tapasztalatot szerezni, így nyaranta önkéntesként számos táboroztatásból vettem ki a részem, többek között a Csepp a Tengerben Alapítványnál és a Magyar Williams Szindróma Társaságnál. Szakmai gyakorlatom jelentős részét a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjában teljesítettem, ahol lehetőségem adódott a korai fejlesztés legapróbb lépéseibe is beletanulni, s részesülni abból a szeretetből és odaadásból, ami az itteni szakemberek és a családok, gyerekek közötti kapcsolatot jellemzi. A diploma megszerzése után az a megtiszteltetés ért, hogy a 2013/2014-es tanév szeptemberétől már én is ennek az igazán elhivatott teamnek a tagjaként kezdhettem meg szakmai pályafutásomat. A Korai Fejlesztő Központban egyéni gyógypedagógia fejlesztéseket tartok. E mellett az Alapítvány más, olyan intézményeiben is tevékenykedem, amelyek értelmileg akadályozott felnőttek számára kínálnak foglalkoztatással, lakhatással kapcsolatos szolgáltatásokat. Ezekkel párhuzamosan jelenleg az utolsó félévemet teljesítem a logopédia szakirányú továbbképzésen, szintén az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán.

Egészen négy éves korom óta készültem erre a pályára, hiszen az újpesti integrált „Deák ovi” életre szóló élményeket nyújtott. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a munkám a hivatásom.