Hallgatói gyakorlat és kutató munka a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjában

A Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja teret biztosít az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar hallgatóinak gyakorlati képzéséhez.

• A tanév első félévében heti rendszerességgel járnak intézményünkbe III. éves értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos hallgatók. Ezeket a gyakorlatokat szerdánként Kissné Haffner Éva és Domonkos Ágnes vezetik.
  • A második félévben IV. éves gyógypedagógus hallgatók töltik nálunk összefüggő gyakorlatukat. Ők két-két hetet töltenek korai fejlesztőnkben, és hospitálás után ők tartják meg minden nap a foglalkozásokat. A gyakorlatvezető tanárok ezután részletes jellemzést küldenek a főiskolának a hallgatókról.

Ezen kívül fogadunk vidéki intézményekből is diákokat, de nem csak gyógypedagógus hallgatókat, hanem leendő pszichológusokat, szociális munkásokat és gyógytornászokat is.

Rendszeresen keresik fel intézményünket szakdolgozatot író főiskolások, egyetemisták is. Átlagosan 5-6 ilyen hallgatónak nyújtunk segítséget szakdolgozatuk elkészítéséhez.

A 2008/2009-es tanévben felvette velünk a kapcsolatot a Pázmány Péter Tudományegyetem egyik pszichológus oktatója. 2008 ősze óta szoros együttműködésben dolgozunk, segítjük a kutató munkájukat, melyekben önként jelentkező Down szindrómás gyermekek családjai vesznek részt.

Képzés típusa:
Legközelebbi időpont: