Számítógépes képzés

Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány számítógépes képzést indít kezdő számítógép felhasználók részére

A képzési program elsősorban enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos felnőtteknek ajánlott, de más fogyatékossággal élők jelentkezését is várjuk. Az oktatás a sajátos nevelési igényű tanulók részére adaptált képzési programok alapján és az alapítvány 2011/12-es tanévében tartott számítógépes adatrögzítő résszakképzés gyakorlati fejlesztő kurzusa szerint lett kidolgozva.

A képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik eddig még nem dolgoztak számítógéppel és szeretnék megszerezni a számítógép biztonságos használatához szükséges ismereteket. A résztvevők áttekintést kapnak többek között a számítógép felépítéséről, alkalmazási lehetőségeiről, az operációs rendszer szerepéről, továbbá az alapvető programok - szövegszerkesztő, táblázatkezelő - használatával megoldható feladatokról (levelek, hosszabb dokumentumok és táblázatok létrehozása, számítási és nyilvántartási feladatok elvégzése, diagramok készítése), az Internet és az elektronikus levelezés (e-mail) tudnivalóiról. A gépkezelés alapjainak elsajátítását, az önálló problémamegoldást sok gyakorlati feladat segíti.

Minden képzés esetén, fordított befogadásra is lehetőség van. A sajátos nevelési igényű jelentkezők mellett - ép, többségi érdeklődők jelentkezését is várjuk, akik felvállalják, hogy sérült társaikkal együtt tanuljanak. Az oktatás kis létszámú osztályokban folyik, legfeljebb 6-8 fővel. A képzési programok megvalósulását a Down Alapítvány támogatja (napközi biztosítás, fejlesztés, felkészítés, korrepetálás, iskolába kísérés).

Legközelebb induló kurzus: évközben folyamatosan folyik az oktatás kezdő és haladó csoportokban. A nyári egyhetes kurzusok aktuális kezdő időpontja a honlapon a képzések alatti listában található.

(A nyári képzés alkalmanként, hétfőtől péntekig 6 órán át tart 09:00-tól 15:00-ig)

Kurzus hossza: 5 nap

Kurzus ára: napi 1500−2000 Ft, ebéddel.

Kapcsolatfelvétel:

Mártonyi Tibor- kurzusvezető
Tel.: +3620 281 0371

Down Alapítvány
1145 Budapest, Amerikai u. 14.
Tel.: 363-63-53, Tel./fax: 273-11-70
E-mail: down [at] downalapitvany.hu