Felnőtt élet tréning

Célja: A kliensek felkészítése a felnőtt életvitelre.

Miért van erre szükség?

Klienseink a fejlesztő felkészítő foglakoztatás során dolgoznak. Munkájukért munkabért kapnak. Jövedelmükből az Alapítvány különböző szolgáltatásaiért fizetnek. Lakóotthonainkban élnek, akár párkapcsolatban is, annyi segítséggel, amennyire éppen szükségük van. Ahhoz, hogy képesek legyenek a lehetőségeiknek megfelelő önálló életvitelre, fel kell készíteni, meg kell tanítani Őket erre.

Várható eredmény: a kliensek fel tudják mérni, hogy milyen felelősséggel jár a felnőtt élet. Képesek lesznek önálló (részben támogatott) életvitelre.

A tréning témái:

• ÉN/FÉNY/KÉP – ki vagyok és, milyen tulajdonságaim vannak, erősségeim, gyengeségeim. Testkép – öltözködés, testi hygiénia, smink, frizura, szakáll, bajusz.
  • Munka/Tanulás – mit tanultam, mit szeretnék tanulni, miért tanulok? Milyen foglalkozást szeretnék űzni, mit dolgozom, miért dolgozom?
  • Gazdálkodás – milyen jövedelmeim vannak: fogyatékossági járadék, rokkantsági nyugdíj, családi pótlék, munkabér. Mennyi a havi bevételem? Milyen kiadásaim vannak: rezsi, étkezés, ruházkodás, szórakozás, egyéb?
  • Együttműködés/Bizalom – miért kell együttműködni másokkal, Kiben bízom, magamban, másban?
  • Szeretet/Szerelem/Sexualitás – kit szeretek, kik szeretnek engem, miért? Mi a szerelem, voltam-e már szerelmes, mit kapok-adok a szerelem által? Sexualis kapcsolat elfogadása, elutasítása, védekezés, sexuális hygiénia.
  • Együttélés/Házasság/ Gyerek – férfi szerepek, feladatok, női szerepek, feladatok, felelősségvállalás. Vállaljak-e gyereket? Gyereknevelés.
  • Otthonteremtés/Háztartásvezetés –mitől válik otthonná egy lakás? Háztartásvezetés napi-, heti-, havi-, éves ritmusa, feladatai.

Kiknek ajánljuk?

• Akik dolgoznak, önálló jövedelemmel rendelkeznek.
  • Akik párkapcsolatban élnek, vagy azt tervezik.
  • Akik önálló életet terveznek, pl. lakóotthonban.

Időigény: 1,5 óra/hét, 30 óra, (20 hét)
Tréninget vezeti: Janzsó Szilvia pszichológus

Képzés típusa: