Családos sorstárs segítő tréning

A Down Alapítvány az EMMI és az FSZK Szülő2018 pályázatán nyert támogatás segítségével idén újra megrendezi a sorstársi mentorszülő képzését.

Helyszín: Jánoshalma, Baráti Missziós Centrum

Időpont: 2019. április 11. csütörtök délutántól (az első étkezés a vacsora) április 14. vasárnap ebédig

A tréningre azokat az új sorstársi segítő házaspárokat várjuk, akik az elmúlt időszakban kapcsolódtak be a munkába, vagy újonnan szeretnék képzett mentorként segíteni fejlődési rendellenességgel született gyerekek szüleit. Cél a korábban kidolgozott sorstársi segítő protokoll elsajátítása, a szolgálatban való munkához szükséges ismeretek megszerzése. A Sorstársi Segítő Szolgálat önkéntes alapon működik, országos, és mindenki a saját településén, ill. környékén nyújt segítséget. Az Alapítvány információval, szóróanyagokkal segíti a munkát, és találkozásokat, továbbképzéseket szervez a végzett mentorszülőknek.

Teljes családokat várunk. A tréningfoglalkozások alatt a gyermekekre szakképzett gondozók és önkéntesek vigyáznak, programokat, foglalkozásokat biztosítanak számukra.

A képzést gyakorlott oktató-tréner vezeti. Esténként kötetlen program van, mely lehetőséget ad egymás jobb megismerésére, a családok és a gyerekek közötti kapcsolatok kialakulására.

A tréning ideje alatt dr. Gruiz Katalin, az Alapítvány elnöke is ellátogat a foglalkozások helyszínére, hogy az Alapítványban megvalósított felnőtt programokról adjon tájékoztatást.

A jelentkezés feltétele felnőttenként 5000,- forint foglaló eljuttatása Alapítványunk címére (személyesen vagy a 10918001-00000013-38730007 számú számlára utalással).

A foglalót lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni!

A tréning a foglaló kivételével ingyenes. Szállást és napi háromszori étkezést biztosítunk.

A tréningre maximum 10 család jelentkezését tudjuk elfogadni, így előfordulhat, hogy a helyek a határidő előtt betelnek, utána már csak várólistára lehet kerülni.

Kapcsolatfelvétel:

A tréningekre az alábbi linken lehet jelentkezni 2019. február 20-ig:

További információk Steinbach Évától kaphatók a steinbach.eva [at] downalapitvany.hu címen vagy a 20/260 7793 mobil számon.

Képzés típusa:
Legközelebbi időpont:
2019. 04. 11. to 2019. 04. 14.