Esély

2019. 05.

"Üljünk egy asztalhoz! Tegyük félre az előítéleteinket."

Ez a mottója a Magyar Vöröskereszt 2018. nyarán nyitott kávézójának és bisztrójának, az Empathy Café & Bistro-nak (1051 Budapest, Arany János u. 31.). Ez egyben egy közösségi és alkotótér is.
Itt dolgozik Janzsó Cili, Alapítványunk egyik ügyfele. Az Ő munkájába pillanthatunk be az M1 Esély c. magazin segítségével.

A riport 04:50-nél kezdődik.

2019. 05.

A BB'z Bar & Grill és a Caviar & Bull Étterem két hazai vendéglátóipari egység, melyek a ValueAble nemzetközi hálózathoz csatlakozva értelmi fogyatékos munkavállalókat foglalkoztatnak inkluzív keretek között.

Az Esély c. magazin ellátogatott hozzájuk, hogy bemutassa munkájukat.

A riport 9:13-nál kezdődik.

 

 

 

2019. 03.

Emma, a Down-szindrómás lány és Füge kutyus barátsága.

2017. 11.

Down-szindrómások Világnapja  a Kőbányai kéttannyelű iskolában.

2016. 08.

A Fotó és művészetterápiás táborban látogatást tettünk Tihanyba. Elkísért minket az M1 Esély magazin stábja.

2016. 06.

2016 márciusában jelent meg egy Simon’s Gallery által kiadott pályázat, Szeretünk Budapest címen, amelyre fiatal művészek Budapest tematikájú műveit várták.

Legnagyobb örömünkre a zsűri tetszését is elnyerte mind Molnár Éva festett képe, mely Budapest címerét ábrázolja, mind Bolla Erika krepp papír alapú képe, melyen a Lánchídat láthatjuk, így különdíjjal jutalmazták őket.

A Down Alapítványról készült felvétel kb. 12:40-től látható.

2016. 04.

Az M1 Esély 2016.03.26.-i műsorában láthatjátok a hírt. Lelkes, aktív, a fotózást kedvelő, és gyakorló csapat gyűlt össze a fotó terápiás foglalkozásra a Lágymányosi Foglalkoztató Centrumban. A foglalkozás vezetője, Bege Nóra nem csak a fotózás alapjait ismerteti meg , hanem értelmi fogyatékos gyermekkel folytatott fototerápián keresztül mutja be az alkotás hatékonyságát egy olyan művészeti ág alkalmazásával, mely a modern technika vívmányaképp viszonylag egyszerű, könnyen megtanulható technikával tud eredményt produkálni.

2015. 07.

A Mentálisan Akadálymentes Közlekedés programunkat ismerteti az M1 az Esély című műsorában. Megtudhatják, hogyan történnek a felkészítések, és hogy milyen eredményeket értünk el önálló közlekedés terén a projekt lefolytatása alatt.

2015. 07.

Gyermeknap keretében hajókirándulást szerveztünk, melynek vidám hangulatát a televíziótól kijött riporterek megörökítették. A Down Alapítványról készült felvétel kb. 14:50-től látható. A Margitsziget felé tartó sétahajón, majd a szigeten töltötték a napot a családok a korai fejlesztő munkatársaival együtt.